Blanes promou la cuina marinera amb les Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix de Sa Palomera

suquet_13a

Presentació avui al restaurant Les Saloines del Suquet de Peix de Sa Palomera

La sisena edició de les Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix de Sa Palomera de Blanes està promoguda per la regidoria de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament i enguany es farà del 14 de juny al 14 de juliol. L’objectiu d’aquesta mostra gastronòmica és promoure el turisme i els valors gastronòmics blanencs, en especial la cuina marinera més tradicional.

En aquest sentit, els 19 restaurants que participen a les jornades gastronòmiques presenten menús personalitzats, tots al voltant de les variants del suquet de peix fet a l’estil propi de cada establiment. El preu dels menús –que estableix cada restaurant- va des dels 35 fins els 45 euros i suposa un ample ventall de possibilitats per poder degustar aquest plat típic de la cuina marinera. L’any passat es van servir més de 600 menús a través dels 18 establiments participants.

Una de les principals novetats de les jornades d’enguany és que s’ha incrementat la seva promoció a través d’un concurs en què es sortegen menús, l’estada d’una nit a l’hotel Petit Palau, entrades per visitar el jardí botànic Marimurtra de Blanes, així com lots de Caves Mont-Ferrant amb tres ampolles de l’exclusiu escumós Berta Bouzy.

participants_suquet

El concurs s’està fent a través de diversos mitjans de comunicació d’àmbit gironí i nacional des de la setmana passada i culminarà a principis de juliol perquè els guanyadors tinguin la ocasió de degustar els menús que els toqui de premi als restaurants on s’estan fent les Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix de Sa Palomera. Per la seva banda, l’empresa blanenca Peixos Ros, així com Font Vella i Schweppes també hi són presents col·laborant amb els diferents restaurants participants.

Restaurants que participen

Els restaurants de Blanes que participen a les Sisenes Jornades Gastronòmiques del Suquet de Peix de Sa Palomera de Blanes, així com els noms dels xefs són: La Balma (Toni Marín), Can Borrell (Manolo Vegas), Can Bruno (Imma Travesa), Can Flores (Pere Povill), Can Ton (Rafaela Gallardo), El Capitell (Toni Murcia), Celler Sant Antoni (Giovanni Ferrara), Club de Vela (Anyer Acevedo), Laia (Rafael Domènech), La Llotja de Blanes (David Simón), Marisqueria el Port (Elvira Rodríguez), Mesón de los Arcos (Lucía de Moura), La Nou (José María Romero), Sa Malica (Josep Porcel), Las Salinas (Vladimir Valdés i Isabel Alves), Sibaris (Miquel Diamant), Siroco (Inés Pascual), Sol d’Or (Manolo García) i El Ventall (Josep Llirinós).

Cuiners dels restaurants que participen en la promoció

Cuiners dels restaurants que participen en la promoció

Un dels elements de difusió de les jornades gastronòmiques –a banda del conegut cartell amb la forquilla que les identifica- és un tríptic que recull el llistat dels restaurants participants, així

Suquet de peix

Suquet de peix

com els menús que ofereixen, el seu preu i totes les dades d’interès per localitzar els establiments de restauració a Blanes (adreça, telèfons, el nom dels xefs i un mapa del municipi on estan assenyalats els restaurants). Val a dir que aquest 2013 s’han editat 4.000 fulletons de les jornades gastronòmiques, a banda de la impressió de cartells i altres tipus de material de promoció.

A banda de l’atractiu gastronòmic que les jornades ja representen pels amants de la bona cuina, un altre dels incentius amb què compta és que, a través de la col·laboració dels jardins botànics de Blanes (el Marimurtra i el Pinya de Rosa) es farà una promoció d’entrades de 2 x 1 amb tots els restaurants. L’oferta serà vàlida de l’octubre al desembre de 2013 perquè, d’aquesta manera, comptin amb una raó més per tornar a visitar el municipi.