25 entitats de Blanes participaran a la Setmana Intercultural 2013

Imatge de l'edició de 2011 de la Setmana Intercultural

Imatge de l’edició de 2011 de la Setmana Intercultural

Blanes acull des d’avui i fins el diumenge al migdia diversos actes en motiu de la Setmana Intercultural, amb l’objectiu que vilatans i visitants coneguin millor la riquesa de les diferents cultures que conviuen al municipi, així com per sensibilitzar la població en valors de solidaritat i cooperació. El cicle d’activitats se celebra enguany després que la darrera edició va tenir lloc al 2011.

Això és perquè l’any passat, en la línia de contenció de la despesa que es va posar en marxa al consistori, es va decidir que aquesta activitat es fes amb caràcter bianual. La Setmana Intercultural està organitzada per l’Ajuntament de Blanes i la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cooperació Social.

Després que divendres passat es va fer el VIII Esmorzar Intercultural a l’Escola Mossèn Joan Batlle, el gruix central d’activitats es faran aquest cap de setmana. Per a l’organització d’aquest cicle es comptarà enguany amb la col·laboració i participació de 25 entitats del municipi, un nombre que ha augmentat sensiblement respecte la darrera edició del 2011.

Susana Ramajo, regidora d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes, ha explicat: «Amb aquests tipus d’esdeveniments del què es tracta és de destacar que no hem perdut la sensibilitat i que ens en recordem que encara hi ha gent que ho té molt més complicat que nosaltres. Fa falta adonar-se que algun dia potser nosaltres haurem de ser els qui demanem ajuda». En aquest sentit, també ha destacat: «Així com l’educació es la base per a la formació de les persones, la solidaritat i la cooperació són valors que no es poden perdre, perquè parlem molt de participació ciutadana, però sovint ens oblidem del veritable sentit que s’amaga darrera aquest concepte».

Festa de la Diversitat i Mostra Gastsronòmica

La gastronomia facilita l'intercamvi cultural

La gastronomia facilita l’intercamvi cultural

La plaça de davant la Biblioteca Comarcal allotjarà dissabte a partir de 2/4 de 6 de la tarda una de les activitats que tradicionalment sol comptar amb més participació dins aquest cicle des de fa anys. Es tracta de la Festa de la Diversitat que inclou també una Mostra Gastronòmica on es podran degustar tastets de cuina d’arreu del món que es vendran a un preu de 0’50€ el tiquet.

També hi haurà una fira d’entitats i associacions blanenques vinculades al món de la cooperació, la solidaritat i la cohesió social, així com diverses actuacions musicals que s’oferiran dalt l’escenari del recinte on tindrà lloc la celebració. Enguany participaran a la fira i a la mostra gastronòmica les següents entitats: Casal d’Amistat Català Cubà Julio Trigo/Blanes Solidari, Associació de Xilens, Creu Roja, Comunitat Islàmica de Blanes, Musoolu, Associació d’Africans Sa Forcanera, Associació Cultural i Solidària de Famílies del Senegal, Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís, Centre Obert Municipal, Càritas, Voluntariat Blanenc, Associació d’Amics de la Cultura Asiàtica, Associació Sóc de Cuba Soy Popular, Fundació Vicens Ferrer, Amnistia Internacional i l’Associació per al Desenvolupament Agrícola de Kuwonku.

Per la seva banda, les actuacions musicals i de dansa aniran a càrrec de: Grup de Gospel d’AMA (Associació de Músics Amateurs), Ball Country del Casal Benet Ribas, Folklore Xilè de l’Associació Rucapeñi, Dansa de Bollywood i Oriental de l’Associació Afrah Bellydance & Elisa Afrah a càrrec de la Fundació Vicente Ferrer, l’actuació de Jaquelin Ramírez, el grup musical senegalès Fuedi Fuladu i l’actuació del grup No Somos Na.

Torneig de Futbol Solidari

Els actes organitzats en motiu de la Setmana Intercultural culminaran l’endemà diumenge, amb un Torneig de Futbol Solidari que s’allotjarà al camp de futbol Pedro Alia Dorado de Ca la Guidó. A partir de les 9 del matí i fins les 3 de la tarda s’enfrontaran en sengles partits de futbol quatre equips formats per combinats de Blanes, Gàmbia, Uruguai i Senegal-Mali.