La consellera Neus Munté visita la nova ubicació de l’Oficina de Benestar Social i Família a Blanes

La consellera Neus Manté durant la visita

La consellera Neus Manté durant la visita

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha visitat avui la nova ubicació de l’Oficina de Benestar Social i Família a Blanes. El nou emplaçament de l’Oficina, al número 5 del carrer Roig i Jalpí, suposa una millora respecte l’anterior ubicació, dins el Casal de Gent Gran Benet Ribas, al número 3 de la plaça Espanya, tot just a 50 metres del local actual.

Amb aquest canvi, la ciutadania que s’acosti a l’Oficina hi trobarà dues millores notables: una sala d’espera més àmplia i un espai d’atenció directa més gran.

El trasllat al nou emplaçament de l’Oficina de Benestar Social i Família de Blanes es va dur a terme el passat 13 de maig. Aquest és el segon trasllat que fa l’Oficina d’aquesta localitat, que es va inaugurar el 1993. El local actual, de planta baixa, té una superfície de 108 m2. El Departament de Benestar Social i Família ha fet una inversió de 20.000 euros per adequar l’equipament: subministrament i muntatge del mobiliari, la creació d’un despatx per a la persona responsable, la reforma del bany per a fer-lo adaptat, la climatització del local i la millora de les instal·lacions de dades i elèctrica.

Més de 10.000 visites al 2012

L’Oficina de Benestar Social i Família de Blanes és un servei obert a totes les persones i entitats i presta servei de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. Durant el 2012 es van rebre 10.304 visites i es van dur a terme 6.446 registres. Cobreix l’àmbit territorial de la Selva Marítima, part del Baix Empordà i el nord del Maresme.

L’Oficina és una dependència administrativa, d’atenció presencial, que té la funció d’apropar els serveis i recursos del Departament de Benestar Social i Família i els de l’Administració de la Generalitat de Catalunya a la ciutadania i al món associatiu del territori.

Des d’aquí s’informa sobre recursos adreçats a famílies, joves, dones, gent gran, associacions, voluntariat, etc., que són competència del Departament de Benestar Social i Família o de la Generalitat de Catalunya, així com d’altres serveis o prestacions que els puguin interessar. També es tramiten prestacions, ajudes i recursos com ara subvencions per a associacions, prestacions econòmiques per a famílies amb infants, per a persones amb discapacitat, pensions no contributives, reconeixement del grau de discapacitat, registre d’associacions o títol de família nombrosa i monoparental.

Des de les oficines es col·labora amb campanyes de sensibilització cívica i de voluntariat i es dóna suport a les iniciatives del teixit associatiu de Catalunya per afavorir el seu arrelament i el seu desenvolupament dins de les competències departamentals.

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família gestiona una xarxa de 70 oficines. Aquesta xarxa també fa la funció de registre administratiu de documentació on es poden presentar sol·licituds de règim jurídic de les administracions públiques i procediment administratiu comú, a més d’un punt d’atenció presencial de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC), que facilita l’alta presencial d’usuaris i el seguiment de les gestions que els afecten si ens ho demanen.