Un grup del cau de Blanes va netejar la cala Sa Forcanera

9-ResultatFinal

Una de les premisses de la llei escolta és «Aprenem a ser útils i a fer servei», i amb la voluntat de defensar aquesta idea, el passat diumenge 9 de juny, els Ràngers i Noies Guia de l’AEiG Pinya de Rosa de Blanes van netejar una petita part de la Costa Brava.

4-Brut1A més, el grup del cau, format per nois i noies d’entre 11 i 14 anys, va decidir conèixer la cala per la qual porta aquest nom, ja que Sa Forcanera és el nom de la seva unitat.

Aquesta iniciativa va formar part de la campanya «Clean up the med», engegada per l’entitat Legamibente i que té per objectiu augmentar la consciència ambiental i revelar la contaminació generada per l’activitat humana.

7-Netejant2Primer, els Ràngers i Noies Guia van muntar un punt d’informació sobre la contaminació marítima. A la parada del 25 de maig a la Plaça del Peix de Blanes, s’explicaven els efectes de l’ésser humà en el mar i els animals que l’habiten i també es podien trobar les fotografies que mostraven la quantitat de brutícia acumulada a la cala Sa Forcanera.

8-BossesFinalment, el diumenge 9 de juny va ser el dia de descoberta i neteja de la cala, tot i que va ser complex accedir-hi, ja que Sa Forcanera és la única platja de Blanes en la qual no hi ha un camí d’accés públic. El resultat de la neteja va ser la recollida de 12 bosses grans de brossa, sobretot plàstics com ampolles i llaunes. L’experiència va ser enriquidora i molt positiva i els nois i noies del cau van poder complir també la màxima escolta de «deixar el món millor de com l’hem trobat».