Calella s’estrena com a capital dels gegants amb tres dies de Festa Major gegantera

calella_gegantsEl tret de sortida protocolari serà avui a les nou de la nit, amb l’espectacle inaugural, el pregó i la inauguració del monument. Tot seguit arrencarà una cercavila del grup Percudium per donar inici a la trobada de bestiari de foc.

Quan acabi, la Big Bang Valona farà una cercavila musical fins a la Fàbrica Llobet-Guri on arrencaran els concerts de Brams, amb una ballada de capgrossos inclosa, Ebri Knight i Els Catarres.

Dissabte de bon matí els trabucaires de la Confraria de la Mare de Deu del Roser despertaran al veïnat amb salves de matinades, i el Grup Pa, Vi i Moltó oferirà una botifarrada popular. A les 11 hi haurà la conferència dels Gegants de Costa Rica, i a les 12 un dels plats forts de l’esdeveniment: la gran Banyada Gegantera, on es banyaran tots els geganters, però també es mullaran els gegants i els capgrossos.

Per dinar hi ha arrossada popular amb l’Associació Sant Quirze i a la tarda l’espectacle infantil Krustó i Piruleta, que acabarà amb xocolatada, l’entrega de premis del concurs fotogràfic i la conferència sobre els 78 anys de Gegants a Calella, amb informació inèdita i sorpreses reveladores sobre l’origen dels gegants. De cara al vespre es farà la mostra de balls de gegants al Passeig de Mar i un parell de cercaviles nocturnes fins a la Fàbrica Llobet-Guri. Després del sopar geganter, amb havaneres a càrrec dels Rogers, començaran els concerts de la Jet Set Band i l’Orquestra Mitjanit.

Diumenge dia 12 més de setanta grallers de Calella i de fora despertaran els veïns amb matinades, per encaminar la gent cap a les plantades de gegants. Les quatre cercaviles simultànies arrencaran a quarts de dotze i a la una està previst que es faci l’acte de traspàs. En aquest moment Calella podrà ballar, per primer cop, el Ball de l’Aniversari, amb els gegants de Catalunya Treball i Cultura, i el ball Peuets de Gegant, amb els gegantons Pau i Alegria. Llavors si, Calella serà proclamada representant del món geganter català durant tot un any per arreu del continent.

Text: Radio Calella