El Ministeri de Foment anuncia la licitació de les obres de millora a la N-II a Tordera

Foto: Ajuntament de Tordera

Foto: Ajuntament de Tordera

La Direcció General de Carreteres del Ministeri de Foment va publicar al BOE del passat 15 d’abril  l’anunci de la licitació de la redacció dels projectes i la construcció de l’acondicionament de la carretera N-II en el tram Tordera – Maçanet de la Selva. El projecte que s’ha posat a licitació preveu la construcció de tres rotondes als laterals de la carretera nacional.

La primera donarà accés a la urbanització Tordera Parc, la segona donarà entrada al nucli de masies agregat al veïnat Sant Pere, és a dir a l’altra banda de carretera -davant l’accés a Tordera Parc-, i la tercera rotonda es projecte a l’alçada de l’entrada de Terra Brava.

La construcció d’aquestes rotondes implicarà la creacció de nous vials paral·lels a la carretera, així com la construcció d’un pas soterrat que connectarà els accessos a Tordera Parc amb l’agregat de masies a Sant Pere.

Segons s’anuncia al BOE, el període de presentació de propostes es mantindrà vigent fins al 20 de maig, mentre que l’obertrura de les pliques es farà l’1 de juliol. El període d’execució de les obres serà de 10 mesos i el pressupost del projecte es calcula en 605.000 euros.

Aquestes obres de millora arriben després de l’anunci de la negativa del Ministeri de Foment al desdoblament de la carretera N-II entre Tordera i Maçanet. Atès que finalment el Ministeri no desdoblarà la carretera ha optat per millorar-ne la seguretat en aquest tram.