Reunió per millorar la zona de càmpings de Malgrat

Danys causats per la llevantada a la zona dels càmpings de Malgrat

Danys causats per la llevantada a la zona dels càmpings de Malgrat

L’alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy, i el regidor d’Obra Pública, Serveis i Platges, Joan Mercader, van assistir el passat dilluns a una reunió a Barcelona, convocada per la demarcació de Costes de l’Estat per parlar dels danys provocats per la llevantada de la setmana passada. De la trobada, va sortir el compromís d’accelar el projecte per a l’ordenació de la zona de càmpings, pendent de fa temps. S’ha previst una reunió el proper mes d’abril, per concretar les actuacions.

A la reunió van participar l’alcaldessa i el regidor, per part de l’Ajuntament; el subdirector General de Costes i Acció Territorial, Jordi Foz, i el Cap del Servei de Costes, Juantxu Barroso, de la Generalitat; la Cap de la Demarcació de Costes a Catalunya, María Toledano, el Cap de Servei de Projectes i Obres, Javier Uzcanga, per part de la Demarcació de Costes a Catalunya de l’Estat; el Director de l’Àrea de Gestió del Medi de l’Agència Catalana de l’Aigua, Diego Moxó; el subdirector general d’Ordenació Turística, Joan Domènech, i el Cap de Servei de Règim Jurídic Turístic, Lluís Bellido, de la Direcció General de Turisme de la Generalitat i tres representants dels càmpings més afectats del sector.

En aquesta trobada, es van valorar els danys provocats per la llevantada de la setmana passada que va inundar la zona de càmpings i el Camí de la Pomereda. L’Ajuntament presentarà una valoració econòmica d’aquests danys, que en el cas de Malgrat, són bàsicament els de la neteja que es va haver de fer de la zona afectada.

 

En aquesta reunió, es va parlar de la necessitat d’endreçar el sector i en aquest sentit, es va concretar que cal desencallar el Pla Especial d’aquesta zona que preveu l’ordenació i millora. Aquest Pla Especial està pendent de tirar-se endavant des de fa temps. La voluntat de les parts reunides és signar durant el proper mes d’abril un conveni per tirar endavant aquesta ordenació.