El pressupost pel 2013 de Tordera és de 14,3 milions d’euros

Ple de l'Ajuntament de Tordera

Ple de l’Ajuntament de Tordera

El ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar la passada setmana el pressupost municipal per al 2013 valorat en 14.350.000 euros. El regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu, va manifestar que es tracta d’un pressupost realista, on s’ha adequat l’estructura d’ingressos a la realitat de la població i s’ha consolidat l’esforç de contenció de la despesa per seguir mantenint els serveis públics. També, s’ha primat la dotació en ocupació i promoció econòmica.

Segons el regidor de l’àrea, la revisió parcial del cadastre permetrà incrementar els ingressos degut a les noves altes en l’IBI d’urbana, mentre que l’augment de l’IVA i el nou cost del consum energètic preveuen un increment en la despesa. La inversió per aquest any estarà subjecta a les subvencions que arribin dels diferents programes de la Generalitat, la Diputació i els fons europeus.

Durant el ple, el regidor va destacar que la nova distribució de les partides pressupostàries de l’Organisme Autònom de Serveis Comunitaris permetrà que, amb la mateixa aportació que l’any anterior, s’incrementi la dotació que es destina als àmbits dels serveis socials i l’atenció als col•lectius més vulnerables.

En el capítol de subvencions, el pressupost municipal manté la mateixa aportació a les associacions, que un any més es regularà a través del nou Reglament de subvencions per a entitats locals.

Els comptes municipals per aquest 2013 van ser aprovats amb els vots a favor de CIU i les abstencions d’ERC, PP i PSC.