Finalitza a dues escoles de Palafolls la instal·lació de plaques fotovoltaiques

L’Ajuntament de Palafolls ha finalitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’Escola Les Ferreries i l’Escola Mas Prats. Aquestes actuacions se sumen, també, a la segona fase de col·locació de plaques a la coberta del Casal d’avis, el primer equipament municipal on es van instal·lar.

Ara pots rebre per WHASTAPP les nostres notícies. Clica en aquest enllaç , després a ‘Seguir’ y activa les notificacions 

Tot i que als centres educatius de primària les obres estan realitzades, es troben en procés de legalització. El consistori preveu executar aquest any 2024 la instal·lació en els altres equipaments ja anunciats: el teatre municipal i la nau del Forroll.

L’any passat, l’Ajuntament de Palafolls va rebre l’ajut econòmic de 290.567,06 euros per part de la Diputació de Barcelona per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques per electricitat a les cobertes dels edificis municipals, en el marc del Programa sectorial Renovables 2030. En total, es van atorgar 191.881,27 euros per a l’any 2023 i 98.685,79 per al 2024.

El consistori va iniciar aquest projecte pioner amb la implantació, al Casal d’Avis, de la instal·lació solar fotovoltaica amb una potència prevista de producció de 30 kW d’autoconsum col·lectiu, és a dir, principalment per al mateix equipament.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

El sobrant d’energia s’aboca a la xarxa municipal i aquest excedent s’utilitza per compensar el manteniment i el consum d’altres edificis municipals.

Fotos: Ajuntament de Palafolls