Pineda es gasta 300.000 € a posar fanals nous per substituïr els fets malbé pels orins de les mascotes

Ajuntament de Pineda de Mar

L’Ajuntament de Pineda de Mar ha arrencat una campanya de sensibilització ciutadana enfocada als propietaris de mascotes, en la qual es demana que els animals no orinin a la base dels fanals, ni en el mobiliari urbà.

Aquesta és una iniciativa pionera a la província de Barcelona, que consisteix en la col·locació d’una pancarta en els fanals substituïs, amb el lema «El pipí em destrueix».

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

L’Ajuntament de Pineda de Mar recorda que és oligatori l’ús de bosses per recollir les caques dels animals i dur una ampolla d’aigua per netejar els «pixats», i evitar, al màxim, l’efecte corrossiu de l’orina sobre el metall dels fanals i del mobiliari urbà, que és la principal causa del deteriorament.

Reclam a cuidar millor el mobiliari urbà

Ajuntament de Pineda de Mar

Aquest dimecres l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha penjat la primera banderola en un dels fanals nous, i ha aprofitat l’acte per destacar l’esforç d’aquesta inversió de 300.000 euros per part de l’Ajuntament, i a la vegada ha fet un prec a la ciutadania: «entre totes i tots hem de fer un esforç més gran per tenir cura del mobiliari urbà de Pineda».

Així mateix, als que tenen animals domèstics, els ha demanat que surtin a passejar les seves mascotes amb les bosses i l’ampolleta d’aigua i d’aquesta manera «ens ajudarem a mantenir amb millor estat els fanals del municipi i en general tindrem Pineda més neta i endreçada».