Montserrat Candini deixa l’alcaldia de Calella i la política per motius de salut

Montserrat Candini, al centre de la imatge, amb l’equip de govern de Calella / Ajuntament de Calella

Després d’11 anys al capdavant de l’Ajuntament, l’alcaldessa creu que ha arribat el moment de posar punt i final a aquesta etapa per poder tenir més temps per a la seva família i per a recuperar-se del càncer de què està essent tractada des del passat mes de novembre.

Montserrat Candini ha decidit posar punt i final a la seva etapa com a alcaldessa de la ciutat de Calella. Aquest matí, a través del registre municipal, ha entrat un escrit on anuncia que deixa l’alcaldia i que també renuncia a l’acta de regidora. Tanca així, 11 anys com a primera dona batllessa del Consistori.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Demà es farà un ple extraordinari per oficialitzar la renúncia de Candini al càrrec d’alcaldessa.

Candini assegura que «la malaltia que fa mesos que pateixo i que estic essent tractada, evoluciona molt favorablement però requereix un temps més llarg pel seu control definitiu. Això m’impedeix poder-me dedicar a la ciutat amb tota la força i empenta que requereix i que és el que havia fet fins fa poc».

En una compareixença a la sala de plens de l’Ajuntament acompanyada de tot el govern, Candini ha agraït el treball dels seus companys d’equip durant aquests anys i també als companys de Consistori que han estat a l’oposició. «Aquesta és una tasca d’equip. Les grans transformacions no són mai obra d’una persona, ho són de tot un equip. Als que estem davant de tot ens correspon liderar i assumir responsabilitats, però els projectes són dels grups i dels equips. Dels governs que els realitzen i dels grups de l’oposició que els matisen, els complementen o els esmenen; són de tots».

En aquesta intervenció ha explicat que el seu únic interès polític ha estat sempre el benestar de les persones, el progrés i la projecció de Calella i la plenitud de Catalunya. «Crec, humilment, que deixo una Calella millor que la que em vaig trobar (…) Per mi ha estat un honor i un privilegi poder ser alcaldessa durant 11 anys i, un cop més, el meu agraïment més sincer a tots els equips de regidors i regidores que m’han acompanyat en aquest temps. Agraïment també –diu– als funcionaris i professionals que han facilitat aquesta tasca».

Montserrat Candini ha estat alcaldessa de Calella des de les eleccions municipals del 2011. Del 2015 fins al 2017 va ser diputada de Junts Pel Sí al Parlament de Catalunya.