Comunicat del PSC de Palafolls referent a recents acusacions contra l’alcalde Valentí Agustí

1.- El Sr. Cristoph Lemonche (constructor denunciant i militant del PP) s’ha presentat a diversos concursos per a l’adjudicació d’obres municipals perdent-los TOTS. A més a més, després de construir sense llicència una presumpta «escola d’empresarials», l’Ajuntament no li ha legalitzat l’activitat, que segons els tècnics municipals no respecta la normativa per aquest tipus d’espais.

2.- El número d’obres adjudicades per part de l’Ajuntament al Sr. Lemonche és el de UNA: Concessió administrativa per la construcció de garatges-grada al Camp Futbol (54 places), després de què el concurs públic quedés DESERT, conjuntament amb un altre empresa (Contrapecha SL) que va obtenir 14 places.

3.- Així com l’empresa Contrapecha va assumir el pagament de la concessió administrativa i les altres obligacions malgrat no ha venut un sol parking, el Sr. Lemonche NO HA PAGAT aquest cost que supera els 500.000 euros. Tanmateix l’Ajuntament va tenir que intervenir per alliberar la hipoteca (120.000 euros) dels pàrquings venuts que no es podien escripturar als primers compradors i encara està fent obres per l’acabament i reparació dels defectes constructius (degoters, revocats, portes) que han quedat en aquesta obra inacabada.

4.- Les obres del camp de futbol comencen l’any 2007, i és un cas més conseqüència de la crisi , pel que l’Ajuntament ha cercat fins el final solucions per minorar els prejudicis per totes les parts i acabar l’obra. Com és que els fets es denuncien al 2010 quan falten menys de 10 mesos per les Eleccions municipals?.

L’amistat del regidor Sr. Oscar Berman (PP) i el Sr. Christophe Lemonche

1.-El Sr. Cristoph Lemonche és militant del Partit Popular

2.-El Sr. Oscar Berman, President del Partit Popular de Palafolls i regidor a l’oposició de l’Ajuntament, es converteix en el representant i portaveu informal del Sr. Lemonche. Cal preguntar que si el regidor creu possible que l’alcalde doni obres a dit, perquè no ho ha denunciat quan han estat votades tantes obres al Ple (porta com a regidor a l’oposició 12 anys)

3.-El Sr. Berman, President del Partit Popular de Palafolls i regidor a l’oposició, convoca la roda de premsa per donar a conèixer els fets un dia abans de la publicació de la notícia al diari. Explica aquest affaire, però malgrat haver-ho preguntat diverses vegades encara no sabem com es guanya la vida, ni en que treballa ni que fa a l’Ajuntament cada dia tantes i tantes hores en un despatx tancat.

4.- El Sr.Berman, demana el dia abans de la publicació de la notícia al diari, un local municipal per a la roda de premsa, però diu a diverses persones de l’Ajuntament que l’ha sorprès la noticia i que ell no en sap res.

5- Abans de les eleccions del 2007 el Sr. Berman ja va fer una greu acusació contra un regidor del PSC amb motiu de la venda d’ un terreny per part de la família del polític. A les eleccions anteriors, el Sr.Berman també va fer un desplegament judicial contra l’Alcalde amb 6 acusacions diferents de corrupció, totes resoltes amb sentències favorables per l’Alcalde Valentí Agustí. Sembla que per aquestes properes eleccions Berman s’ha donat més pressa.

6.- La roda de premsa que denuncia públicament els fets la duen a terme junts els autors de tota aquesta fal·làcia: El Sr. Oscar Berman i el Sr. Cristoph Lemonche.

Finalment, apuntar breument altres qüestions:

– Respecte a la mala fe d’aquests senyors d’atribuir fets obscurs a la regidora D. Agüera: dos familiars de la regidora han comprat 2 pàrkings (de fet encara en sobren), els han pagat i escripturat, tot i que volien desistir pel desastre d’obra executada pel Sr. Lemonche. De la mateixa manera hi ha almenys tres militants/simpatitzants del PP que han comprat pàrkings i que van ser els primers en tenir les claus, sense estar l’obra encara acabada. Les claus les tenia el Sr. Lemonche.

– Aquesta Agrupació coneix moltes denúncies de ciutadans de Palafolls contra el Sr. Lemonche. De fet, al Sr Lemonche desaparegut des de fa temps, l’estan esperant molts ciutadans per demanar-li explicacions. També està perseguit per creditors, proveïdors,… En paraules pròpies: li han embargat fins i tot el cotxe.

– Aquest escrit pretén aclarir els dubtes dels nostres ciutadans preocupats, que veuen com dues persones malintencionadament volen fer fora a en Valentí com Alcalde quan fa 27 anys que guanya per majoria absoluta, perquè saben que no el podran guanyar a les urnes.

– Esperarem al desenvolupament dels tràmits legals per emetre properes comunicacions, i per a donar totes les explicacions i informacions que com a ciutadans heu de tenir. El que si que us podem avançar, és que des d’avui mateix el PSC de Palafolls proclama com a candidat a les properes eleccions a Valentí Agustí, tot i que fa temps que ell volia que es produís el relleu.

Acabem donant les gràcies a TOTS ELS CIUTADANS, que ens heu fet arribar el vostre suport, demostrant l’estima i el respecte pel nostre Alcalde, i a aquells que ens esteu fent arribar informació, per a nosaltres desconeguda fins ara, i que ens permetrà actuar perquè es produeixin els efectes legals oportuns.

LA COMISSIÓ EXECUTIVA DEL PSC PALAFOLLS. Palafolls, 6 de juny de 2010.