El ple de Malgrat modifica el POUM per destinar un solar a la construcció de 35 pisos socials de lloguer

Ajuntament de Malgrat de Mar

El ple de l’Ajuntament de Malgrat de mar va aprovar dijous passat amb el vot a favor de tots els grups municipals modificar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

El motiu de la modificació és qualificar com a equipament d’allotjament dotacional la parcel·la municipal situada a la cantonada del carrer de Roger de Flor amb l’avinguda Verge de Montserrat. En aquest espai es faran 35 pisos de lloguer per a joves i gent gran.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Aquesta promoció d’habitatges socials de lloguer s’afegeix a la que ara està en marxa entre els carrers Roger de Flor i Isaac Albéniz, on es construiran els primers 46 pisos socials de lloguer del municipi.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Jofre Serret, va explicar en el ple que l’habitatge social és una necessitat i cal donar-hi resposta. «El Programa d’actuació municipal d’habitatge de Malgrat de Mar de 2019 constatava la problemàtica d’allotjament assequible al municipi i la diagnosi del document “Estratègies sectorials d’habitatge per a estudiar l’impacte de l’habitatge d’ús turístic i fomentar l’habitatge assequible a Malgrat de Mar” de 2021 conclou que el percentatge de d’habitatges de lloguer en el municipi és baix, tant respecte a la comarca, com el conjunt de Catalunya, i que el pes de la segona residència és pràcticament el doble al de la comarca», va detallar Jofre Serret.

«A més, Malgrat de Mar és a la relació de municipis amb àrees de demanda residencial forta i acreditada, de mesures de protecció del dret a l’habitatge de les persones en risc d’exclusió residencial», va afegir.

«Com a govern volem fer front a la demanda i a la vulnerabilitat habitacional que viu el municipi de Malgrat de Mar, no només la vulnerabilitat social sinó tota aquella demanda de joves i gent gran que els costa trobar un servei que és insdispensable, com és l’habitatge, i que sumem a la promoció que ara està en marxa», va destacar.

Aquesta segona promoció es construirà en una parcel·la municipal de 503 metres quadrats, que ocupen una part del terreny on hi havia l’antic camp de futbol.