Èxit del Mundial de Fitness 2021 de Santa Susanna amb més de 3.000 persones de 102 països

Ajuntament de Santa Susanna

L’esdeveniment ha tingut un impacte econòmic d’1 milió d’euros i ha generat milions de comentaris, fotos i referències de la localitat a les xarxes socials de tot el món.

Santa Susanna ha tornat a superar amb nota l’organització d’un esdeveniment esportiu internacional de primer nivell. Del 3 al 8 de novembre, el poble ha tornat a fer valer l’atribut amb el qual es coneix a la destinació turística Santa Susanna: la capital mundial del fitness. Durant aquests dies ha estat la seu del Campionat Mundial 2021 Bodybuilding, Fitness, Junior & Màster que organitza la International Federation of Bodybuilding and Fitness (IFBB).

Més de 1.800 atletes procedents de 102 països han participat en aquest campionat del món que es considera el més important de tot el calendari internacional de la IFBB. Santa Susanna s’ha responsabilitat, un cop més, de l’organització en contacte constant amb la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat i el Consejo Superior de Deportes que depèn del Ministeri de Cultura i Esports espanyol.

A més del campionat de Fitness, Santa Susanna també ha estat escenari del Congrés Mundial IFBB 2021. Va ser inaugurat el dia 3 de novembre per l’alcalde, Joan Campolier. Presidit pel Dr. Rafael Santonja va aplegar els representants de l’elit mundial d’aquest esport. Entre altres, va ser a Santa Susanna el Sheikh de Fujairah, al Emirats Àrabs Units, Abdullah Bin Hamad Al Sharqi.

Impacte positiu per al municipi

S’han complert les previsions econòmiques previstes per l’organització. El Congrés i el Mundial de Fitness han portat a Santa Susanna unes 3.000 persones que s’han allotjat als hotels del poble. Les 16.000 pernoctacions d’esportistes i acompanyants, més el consum a les botigues i establiments de la localitat, representen un impacte positiu per a Santa Susanna de més d’un milió d’euros.

Més enllà de l’impacte econòmic, aquest esdeveniment també significa un nou impuls a la imatge internacional de Santa Susanna. Sobretot gràcies als milions de seguidors que el fitness té arreu del món i els milions de posts amb vídeos, fotografies i comentaris que s’han distribuït a través de les xarxes socials.

El projecte Santa Susanna, capital mundial del fitness, va néixer el 2003 i fins a l’actualitat s’han celebrat més de 29 campionats internacionals i han competit més de 48.000 atletes d’elit a Santa Susanna.