La PAH de l’Alt Maresme demana la nul•litat de les execucions hipotecàries

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de l’Alt Maresme ha anunciat, a través d’un comunicat, que demà al matí, presentaran diverses instàncies als Jutjats d’Arenys de Mar per “exigir” la nul•litat dels processos d’execució hipotecària.

Aquesta iniciativa, que segueix altres de similars dutes a terme per diverses plataformes a nivell estatal, vol aprofitar una escletxa legal d’àmbit europeu que les plataformes ciutadanes d’afectats per hipoteques de tot l’Estat volen aprofitar.

 

Aquesta escletxa fa referència a la resposta al cas d’un ciutadà que va ser desnonat per no pagar la hipoteca. El dictamen de l’advocada general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, va obrir una porta assegurant que les normatives europees exigeixen que els consumidors tinguin un recurs legal eficaç per poder demostrar ‘el caràcter abusiu’ de les clàusules del seu contracte.

La Plataforma Afectats per la Hipoteca recorda que la llei espanyola no té aquest recurs legal i que, per tant, una persona pot perdre la casa encara que al•legui abusos en el contracte. Davant d’això aquestes entitats ciutadanes consideren que hi ha una “clara indefensió” dels hipotecats espanyols, pel que s’està lluitant perquè s’anul•lin tots aquests contractes hipotecaris.

A la mateixa hora de la presentació de les instàncies, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de l’Alt Maresme, amb seu a Pineda, farà una concentració de suport a les portes dels jutjats, on també ha convidat a totes les persones que vulguin donar suport a aquesta acció.

Text: Radio Palafolls