L’obra de millora dels carrers Tordera, Montseny, Montnegre i Segre de Malgrat donarà prioritat als vianants

Foto: Ajuntament de Malgrat

El projecte de millora dels carrers Tordera, Montseny, Montnegre i Segre de Malgrat de Mar, inclòs en la Llei de Barris de la Verneda i el Castell, dóna prioritat als vianants vers els vehicles i alhora crea espais de trobada entre els veïns. L’Ajuntament va presentar ahir al migdia el projecte en un acte, al qual van assistir veïns i regidors del consistori. L’estudi d’arquitectura i urbanisme Territori 24 del grup Acces_Sos, autor del projecte, va ser l’encarregat d’explicar els detalls de l’obra. El regidor d’Urbanisme, Joan Mercader, va apuntar, però, que el projecte no té dotació econòmica encara i que de moment, no hi ha data per a l’inici de les obres.

 

El projecte inclou les prioritats definides pel propis veïns: donar prioritat a l’espai dels vianants; crear una plataforma única; incorporar arbres, bancs i pèrgoles, i trams de barana; així com crear petites places; fer servir la pintura com a senyalització i també com a element diferenciador del carrer i promoure dinàmiques de gestió ciutadana de l’espai públic per afavorir l’ús cívic dels espais urbans comuns (plantes, pèrgoles i cadires).

Foto: Ajuntament de Malgrat

Alguns elements d’quest projecte executiu, que ha estat finançat per la Diputació de Barcelona, han estat modificats. En aquest sentit, destaca que no hi haurà trams d’escala, el nombre d’espais de descans es redueixen i només hi haurà als carrers Tordera i Montnegre; també que el traç del carrer serà asimètric per crear espais de relació entre els veïns i que es col·locaran jardineres al llarg del carrer que seran gestionades pels veïns.

Segons van explicar els propis autors del projecte, els nous carrers Tordera, Montseny, Montnegre i Segre “no podran eliminar el desnivell i la forta pendent, però permetran al vianant recórrer i viure el carrer en un entorn segur i confortable”. En aquest sentit, van detallar que la creació d’una plataforma única d’ús mixt “posa al vianant com a usuari principal del carrer i regula que els cotxes es vegin obligats a reduir la marxa no pels senyals o les pilones sinó a través del propi disseny i situació dels elements i una pintura clara i diferenciadora”.