El Carnestoltes de Malgrat incorpora un Ranxo i un nou format per al Dimecres de Cendra

La Regidoria de Cultura enllesteix el programa d’actes de Carnestoltes 2019, que s’enceta el pròxim divendres amb la rua de carrosses i comparses. Entre les novetats d’enguany hi ha el Ranxo de Carnestoltes aquest dissabte a càrrec de l’Associació d’Acció Solidària Colors i a benefici d’un projecte solidari a Gàmbia.

També la Regidoria de Cultura ha volgut fer un tomb a la celebració del Dimecres de Cendra, i juntament amb la Colla de Diables Ratpenatsinfernals, la Colla de Geganters i la SCR La Barretina Vermella, prepara un comiat diferent per al Rei Carnestoltes.

El ball de Carnaval de l’Associació de Veïns de La Verneda aquest divendres 1 de març a les 18 h al Centre Cívic donarà el tret de sortida al programa d’activitats que tindrà com a un dels punts àlgids la rua de carrosses i comparses de la nit. El regidor de Cultura, Paco Márquez (CUP), ha explicat que hi participaran 9 carrosses i comparses que aplegaran unes 500 persones. 5 de les comparses participants són de Malgrat de Mar i les 4 restants són de Lloret de Mar, Maçanet Massanes i Tordera.

La rua sortirà de la plaça de la Germana Campos a les 21.30 h i recorrerà els carrers Joan Maragall, Fonlladosa, Carme, plaça de l’Església, avinguda del Carme, Josep Maria Folch i Torres fins al Pavelló Germans Margall. Cap a les 23 h hi haurà ball de Carnaval al pavelló amb el grup Tapeo Sound System. 

L’endemà dissabte dia 2 de març continuaran els actes amb una novetat el Ranxo de Carnestoltes que es farà a partir de les 13 h a les Peixateries Velles i que serà a benefici d’un projecte solidari a Gàmbia. L’Associació d’Acció Solidària Colors organitza l’activitat per primer cop i amb la voluntat que tingui continuïtat. El Ranxo és una escudella que es prepara tradicionalment el dimarts de Carnaval amb els aliments que dóna la gent del poble de manera voluntària. 

La jornada de dissabte continuarà a la tarda amb el Carnaval infantil que començarà a la rua a partir de les 17 h des de la plaça de Pau Casals i que enfilarà per l’avinguda del Carme, Josep Maria Folch i Torres fins al Pavelló Germans Margall, on es farà el ball infantil de Carnaval amb José Reyes DJ i l’animació de l’actor Pau Murner. També hi haurà inflables i tallers per a la mainada a fora del pavelló. 

La gran novetat del Carnestoltes d’enguany és la celebració de Dimecres de Cendra, el 6 de març, per acomiadar al Rei Carnestoltes. La Colla de Diables Ratpenatsinfernals, la Colla de Geganters de Malgrat i la SCR La Barretina Vermella organitzen els actes d’aquest dia. Hi haurà un taller per a la mainada a partir de les 19 h a la plaça de l’Església i continuarà amb una desfilada pública de Vídues de Carnaval des de la plaça de l’Església i fins a la plaça de Josep Anselm Clavé on hi haurà un espectacle sorpresa i la lectura del manifest del Rei Carnestoltes. A les 21 h es farà una sardinada a les Peixateries Velles i a dos quarts de deu de la nit, començarà el Ball de Vídues a càrrec d’uns DJs al local de la SCR La Barretina Vermella.