Pineda de Mar ja té aprovat el pressupost de 2019, que és de 32,8 M€

Arxiu / Ajuntament de Pineda

El Ple Municipal de Pineda de Mar celebrat el passat 2 de decembre va aprovar el pressupost municipal per a l’any 2019, que també contempla el pressupost de la Fundació Tharrats i de l’empresa municipal Via a Punt SL. El pressupost global pel proper exercici és de 32,8 milions d’euros.

El pressupost es va aprovar amb els vots a favor dels grups municipals del PSC i PP, els vots en contra d’ERC, PdeCat, ICV-EUiA, PSP i C’s.

El pressupost preveu l’augment dels recursos que es destinen a neteja i manteniment de la via pública, seguretat, atenció a les persones i educació. En el capítol d’inversions hi destaquen la instal·lació d’un ascensor per a l’eliminació del semàfor de l’església de Santa Maria, la construcció de lavabos públics del passeig marítim per tot l’any o l’adequació dels terrenys per la construcció de la nova escola de primària al barri de Poblenou.

El ple també va aprovar la modificació del règim d’estacionament del pàrquing de La Mina, que passarà a ser zona gratuïta per a residents. D’aquesta manera es mantindrà com a zona blava per a no residents – les zones d’aparcament continuaran marcades de blau – però els vehicles que tinguin el distintiu de resident podran aparcar-hi de forma gratuïta. El canvi d’usos de l’aparcament serà efectiu durant el mes de desembre, per a facilitar la compres de la campanya de nadal.

El pressupost 2019 es resumeix en les següents dades:
Pressupost total: 32.818.874,44€
Prioritats: seguretat ciutadana, neteja i manteniment de la via pública,
Educació i atenció a les persones.
Seguretat Ciutadana: augment del 14% de la inversió.
Atenció social i habitatge: augment del 10%.
Desenvolupament econòmic: augment del 5% de la inversió.
Pressupostos participatius als barris: 420.000€ per a l’exercici 2019.

Inversions en el municipi

El Pla d’Inversions per a l’exercici 2019 preveu una inversió global de 2.283.000€ amb càrrec al Pressupost Municipal per dur a terme actuacions a la via pública, en equipaments i serveis. Destaquen la construcció d’un ascensor que permetrà la supressió del semàfor de davant l’església de Santa Maria, la instal·lació de lavabos públics del passeig marítim per tot l’any, l’habilitació d’un centre d’acollida per a mascotes i el projecte d’estudi per a realitzar una piscina descoberta municipal.

Altres actuacions preveuen millorar la il·luminació de diverses zones del municipi així com la instal·lació de càmeres de vigilància, la substitució de la gespa del camp de Can Xaubet o la millora i condicionament d’equipaments culturals i educatius, entre els que destaca la climatització de l’Escola Bressol Mar. Per últim també preveu l’adequació del terreny que cedirà el consistori per la futura escola de Poblenou, després que l’Ajuntament obtingués el compromís de la Generalitat per a la seva construcció.

A banda d’aquestes noves inversions continuen en execució projectes com la remodelació del passeig maritim afectat pel temporal (davant de la pl. Sara Llorens), el projecte del giratori a la N-II de Les Creus, la instal·lació de tendalls en el pati de Can Comas i el nou Espai Educatiu Mestres Pijoan i Cutiller on es preveu el trasllat de l’Escola d’Adults Municipal, el Pla de Transició al Treball i l’Oficina de Català de l’Ajuntament. 

Continuen també en execució els projectes d’Horts Urbans, el parc lúdico esportiu de la Riera, amb un skate park i un parc d’agility per a gossos, el pla d’asfaltatge de carrers (previst per iniciar-se el gener del 2019), o millores en el servei de drenatge urbà.

Reducció de l’endeutament

Amb aquest pressupost, Pineda compleix els criteris d’estabilitat establerts per la normativa estatal. Des de l’any 2007 i fins al 2018, l’Ajuntament haurà reduït substancialment el nivell d’endeutament públic, del 99% al 35,60%.