Una part dels treballadors de l’Ajuntament de Malgrat de Mar faran la jornada setmanal de 35 hores

Ajuntament de Malgrat de Mar

Una part dels treballadors de l’Ajuntament de Malgrat de Mar faran la jornada setmanal de 35 hores i cobraran el 100% del sou en cas d’incapacitat temporal. L’Ajuntament i els sindicats UGT i CCOO han arribat a un acord sobre aquestes dues grans demandes laborals. Aquest acord s’haurà d’aprovar en el ple d’aquesta setmana.

L’acord, que es va tancar el dijous 8 de novembre, inclou entres altres millores de les condicions laborals dels treballadors municipals la reducció de la jornada laboral, passant de les 37,5 hores a 35 hores a partir de l’1 de gener. Els treballadors de l’Ajuntament de Malgrat mai han fet jornada de 35 hores, com la majoria de consistoris.

Aquesta millora no s’aplicarà en el cas dels treballadors de la Policia Local ni de la brigada ni els conserges dels equipaments esportius i escoles ni els agents cívics, per poder donar continuïtat a diversos serveis a la ciutadania. Aquests col·lectius tindran un increment de sou per compensar la diferència de jornada laboral i per anar equilibrant mica en mica els darrers anys de congelació. En aquest sentit, el govern municipal ha indicat que aquest increment s’hauria de portar a terme de manera gradual a tota la plantilla. 

Un altres dels acords presos entre govern municipal i treballadors ha estat la possibilitat de cobrar el 100% del sou per incapacitat temporal al marge de la causa, ja que actualment, només ho és en cas d’uns casos concrets. Aquest acord inclou que els treballadors municipals renuncien a les indisposicions. 

També s’ha pactat que els treballadors del grup A2 puguin cobrar hores extres, fet que fins ara no era possible. L’acord també preveu que els treballadors de l’Ajuntament renuncien a un increment salarial del 0,30% de la massa salariat, marcat pel govern de l’Estat espanyol. Aquesta renúncia és a canvi de continuar amb la valoració dels llocs de treball.

Entre els compromisos adoptats també hi ha un seguit de promocions internes en diferents departaments del consistori -policia local, brigada i serveis administratius.

L’alcaldessa i responsable de Recursos Humans, Carme Ponsa, ha explicat que el govern municipal està satisfet d’haver arribat a aquest acord amb els treballadors municipals. «Els treballadors municipals han tingut una pèrdua de poder econòmica molt important en els darrers anys des de l’aplicació de retallades per part de l’Estat l’any 2012. Aquest és un acord just», ha subratllat l’alcaldessa. Ponsa ha destacat també «la millora de la qualitat de vida i la conciliació familiar que suposarà la reducció de la jornada a 35 hores».