Avui comencen a Malgrat de Mar les obres de prolongació de l’Avinguda Mediterrània

L’Avinguda Mediterrània i a l’esquerra el cementiri de Malgrat de Mar

La regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Malgrat de Mar anuncia que les obres per allargar l’avinguda Mediterrània fins al carrer de Sant Elm comencen avui dilluns, la qual cosa suposarà el tancament de l’aparcament que hi ha davant el cementiri i de l’espai per a gossos. S’habilitarà un pas per accedir al cementiri. Està previst que les obres durin tres mesos.

Les obres d’obertura de l’avinguda Mediterrània tenen un cost de poc més d’1,20 milions d’euros i les portarà a terme l’empresa Copcisa. 

El projecte consisteix a urbanitzar els terrenys que hi ha des del cementiri municipal fins al carrer de Sant Elm. Actualment, la majoria d’aquests terrenys són erms. El projecte afecta una superfície de 8.907,21 metres quadrats, propietat de l’Ajuntament de Malgrat de Mar. Es prolongaran 225 metres més d’avinguda, la qual tindrà 24 metres d’amplada. El projecte preveu la creació d’un tram d’avinguda amb doble carril de circulació de vehicles -com l’altre- amb una calçada de 3,20 metres cada una; a més, tindrà dues zones d’aparcament una a cada costat, de 2,70 metres. 

La prolongació de l’avinguda Mediterrània inclourà una mitgera central de gespa de 1,50 metres per separar els dos sentits de circulació. Les dues voreres seran amples: una de 6,42 metres i una altra de 4,28 metres. El nou tram de l’avinguda Mediterrània tindrà també un carril bici, al costat on hi ha el camp municipal d’esports i el cementiri municipal. 

L’obertura de l’avinguda Mediterrània comportarà alhora la prolongació dels carrers de Sant Elm i del Caporal Fradera. El projecte també preveu la creació d’una petita zona verda a tocar amb el carrer Caporal Fradera. Aquest espai verd inclourà enjardinament i bancs. 

Peça clau per millorar la mobilitat

L’obertura de l’avinguda Mediterrània fins al carrer de Sant Elm és un punt clau per a la mobilitat del municipi. El pla de mobilitat de Malgrat de Mar, redactat l’any 1998, ja preveia que calia allargar l’avinguda Mediterrània i que aquesta fos una important anella de circumval·lació del municipi. L’any passat, es van enllestir els treballs de revisió del pla de mobilitat. El nou pla torna a apostar per l’obertura d’aquesta avinguda fins al carrer de Sant Elm. 

Aquest full de ruta de com ha de ser la mobilitat a Malgrat de Mar durant els propers anys proposa que un cop oberta l’avinguda Mediterrània sigui de doble sentit de circulació i el carrer de Sant Elm mantingui el sentit en direcció Barcelona. També aposta perquè el passatge de les Ànimes sigui de doble sentit de circulació per facilitar l’accés al carrer de Sant Elm als vehicles que provenen del Camí de la Pomereda. 

A més, això comportarà que el carrer de la Llibertat canviï el sentit de circulació, per facilitar la visibilitat a la intersecció amb el Passatge de les Ànimes. El nou pla de mobilitat també suposarà la modificació de la jerarquia viària, d’aquesta manera, l’avinguda Mediterrània es convertirà en xarxa secundària distribuïdora.