La depuradora de l’Alt Maresme es posarà en marxa a finals d’agost

Tractarà les aigües de Pineda de Mar, Calella, Santa Susanna, Malgrat i Palafolls

La depuradora de l’Alt Maresme es posarà en marxa l’última setmana d’agost, segons ha informat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), en resposta a una petició feta per l’alcalde de Pineda. Xavier Amor va demanar, en la reunió del Consell d’Administració de l’ACA del juny, el calendari concret previst per a l’entrada en funcionament de la depuradora, construïda a l’antiga pedrera del Montpalau.

 

Segons el calendari de l’ACA, el 20 d’agost estaran finalitzats els automatismes dels col.lectors, bombes i equips de control, així com les proves de funcionament dels equips (sense aigua). Les proves de càrrega amb aigua de la Depuradora començaran la setmana del 27 d’agost i s’allargaran durant els mesos de setembre i octubre.

L’Agència Catalana de l’Aigua preveu que el 22 d’octubre es podria fer la recepció de les obres. És a dir, que l’empresa constructora Copisa entregarà l’obra a l’ACA i, posteriorment, en podrà assumir el control l’empresa del Consell Comarcal que farà la gestió de les instal·lacions.

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha dit que és una notícia «esperançadora per Pineda pel compromís i previsió per escrit que dóna l’Agència Catalana de l’Aigua per posar en marxa la Depuradora de l’Alt Maresme. Estem molt a tocar del final d’una tortura de molts anys llençant aigua sense depurar al mar» ha dit l’alcalde Xavier Amor i ha afegit que Pineda «no renunciarà al projecte previst inicialment» que contemplava el tractament terciari de les aigües i minimitzar l’impacte mediambiental de la Depuradora, entre d’altres.

A més de la Depuradora al peu del Montpalau, el sistema de sanejament de les aigües de l’Alt Maresme es composa d’altres instal.lacions com la nova planta (al costat del cementiri) de pretractament i bombament cap a l’emissari submarí que ja funciona de forma continuada, segons l’ACA.

La Depuradora de l’Alt Maresme, que rep el nom tècnic d’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), tractarà les aigües de Pineda de Mar, Calella, Santa Susanna, Malgrat i Palafolls.