Palafolls compta des d’avui amb 50 punts de recollida de residus amb cinc contenidors cadascun

Ràdio Palafolls

Recentment l’Ajuntament de Palafolls ha signat un acord amb el Consell Comarcal del Maresme per passar a ser l’ens responsable de la recollida de brossa i reciclatge al municipi. Tot plegat va acompanyat amb la voluntat de modernitzar Palafolls pel que fa a la normativa actual en relació a la recollida de brossa i reciclatge.

Actualment Palafolls no compleix amb les quotes de reciclatge que per llei es considera acceptable. Així actualment ens movem a l’entorn d’un 29 % i la voluntat és arribar a les xifres que marca l’actual Pla de Gestió de Residus de Palafolls que hauria de ser d’un 60%.

Tot plegat es tracta d’un canvi d’hàbits com a municipi, tant en l’expressió de l’àmbit particular com en la de les empreses i establiments, que es vol fer en diferents terminis al llarg del 2018 i 2019. L’objectiu és que el 7 de gener de 2019 Palafolls pugui complir amb els estàndards normatius vigents.

A partir d’avui es redueixen de 70 a 50 els punts de recollida de residus i es posa en marxa el concepte d’«illes de reciclatge», quan fins ara només eren 35. La finalitat és comptar amb illes amb cinc contenidors diferents en cadascuna, amb l’objectiu de donar una resposta correcta a on dipositar el vidre, l’orgànica, el rebuig, el paper i els envasos.

L’acció s’acompanya amb un apartat al web municipal que facilita diferents recursos: un directori de tipus de rebuig que utilitzem en el nostre dia a dia per tal de saber com actuar i els plànols de localització de les noves illes operatives en aquest període de transició. 

Paral·lelament, en el lloc on fins ara hi havia contenidors es col·locoran adhesius informatius que senyalitzaran els punts de recollida alternatius de la zona.