Presentades 60 propostes al pressupost participatiu de l’Ajuntament

Malgrat de Mar

La regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Malgrat de Mar informa que s’han presentat 60 propostes per decidir en què gastar 180.000 euros del pressupost municipal d’aquest 2018.

Diumenge es va tancar el termini per presentar les propostes, les quals podran ser votades per la ciutadania del 2 al 16 de juliol. Tot el procés participatiu del pressupost es pot seguir a la plataforma decideix.ajmalgrat.cat.

El regidor de Participació Ciutadana, Ramir Roger (ERC), ha explicat que s’ha presentat 60 propostes: 9 a través de formularis presentats presencialment a l’Ajuntament, 17 a través dels tallers participatius que s’han organitzat i 34 a través de la plataforma Malgrat Decideix. 
26 propostes són relacionades amb l’espai públic, 7 amb la mobilitat i la seguretat ciutadana, 6 amb educació, 6 amb cultura i patrimoni, 5 amb convivència i festes, 3 amb medi ambient, 2 amb participació ciutadana, 2 amb urbanisme, 1 amb salut i consum, 1 amb esports i 1 amb igualtat.

Aquestes 60 propostes seran ara valorades tècnicament. Una comissió tècnica de l’Ajuntament farà un primer filtratge, una agrupació i preselecció de les propostes així com una valoració, que donarà pas a la selecció final que anirà a càrrec del grup motor -format per una quarantena de ciutadans i entitats del poble. L’anomenat grup motor debatrà, prioritzarà i seleccionarà les propostes que després la ciutadania votarà. 

A la plataforma Malgrat decideix  es poden consultar totes les propostes i es pot seguir tot el procés participatiu. Posteriorment, del 2 al 16 de juliol la ciutadania podrà votar les propostes, també es podrà fer presencialment a l’Ajuntament. Aquesta fase de votació no s’ha de confondre amb l’acció de donar suport a les propostes, que es pot fer ja a la plataforma de participació ciutadana. 

El regidor de Participació Ciutadana s’ha mostrat molt satisfet de la resposta de la ciutadania en aquest primer procés de participació al pressupost municipal. “Per ser la primera vegada que es porta a terme un procés d’aquest tipus al poble, s’ha aconseguit un bon nombre de propostes, que està dins la mitjana de municipis que fa molts anys que fan participació al pressupost”, ha manifestat.