Pineda de Mar tindrà a partir del juliol zones verdes d’aparcament gratuïtes per als residents a la població

Ajuntament de Pineda de Mar

Pineda tindrà a partir de juliol zones verdes d’aparcament gratuïtes per als residents a la població. Les persones que paguen l’Impost de circulació al municipi tindran la bonificació del cost de l’adhesiu, que rebran a casa sense haver de pagar res.

El reglament, que es porta a aprovació al ple d’avui dijous, també preveu altres casos en què es pot obtenir l’adhesiu per aparcar a la zona verda. Es tracta dels veïns que paguen l’IBI a Pineda (per exemple, visitants amb segona residència), persones empadronades al municipi que tinguin un contracte de rènting o leasing al seu vehicle habitual, persones titulars d’establiments comercials a Pineda i persones que treballen al municipi però viuen a altres municipis.

En aquests casos, si volen l’adhesiu, pagaran entre 30 € en el primer cas i 35 € a l’any en la resta de casos per aparcar a la zona verda. En tots els casos, l’adhesiu es vincularà a una matrícula del vehicle habitual i cada beneficiari només podrà adquirir un adhesiu.

La zona verda tindrà dues modalitats: una funcionarà tot l’any i una altra zona, només a l’estiu. La novetat més destacada serà que Poblenou tindrà una àmplia zona verda durant tot l’any, per protegir els residents, donat el gran nombre de veïns i veïnes de Calella que aparquen permanentment a Poblenou.

Així ho ha explicat a Ràdio Pineda, l’alcalde, Xavier Amor, que ha dit que es tracta de protegir els drets dels residents. Xavier Amor ha dit que «es tracta d’una prova pilot de la nova regulació, i els pinendencs i pinedenques no hauran de pagar per les zones verdes», ja que «l’objectiu és que funcioni, i no de recaptar diners». Xavier Amor ha remarcat que a Poblenou no hi haurà zona blava, només zona verda. Els qui vulguin utilitzar la zona verda i no tinguin l’adhesiu, hauran de pagar l’estacionament al preu de la zona blava.

La zona blava

Pel que fa a la zona blava, es mantindrà als mateixos carrers que ara, i serà més econòmica per als residents que per als no residents. Els establiments comercials i de restauració tindran bonus descompte (1/2 hores gratuïtes pels clients) i seguirà sent gratuït, tant la zona blava com la verda, a les hores del migdia (d’1 a 4) i a partir de les 8 del vespre.

Una altra novetat és que el pàrquing de la Mina serà de zona blava tot l’any, i el pàrquing del carrer Tribala serà zona blava de l’1 de maig al 31 d’octubre. Tots dos aparcaments s’asfaltaran abans de l’aplicació de la nova regulació. En aquestes zones blaves també es podran pagar abonaments per un dia, al preu d’1 € per als residents i de 3 a 6 € al dia per als no residents.

Els objectius de la nova regulació

L’alcalde de Pineda de Mar ha explicat que la nova proposta té dos grans objectius. En primer lloc, protegir a les persones residents, amb zones verdes (on es detecta més afluència de cotxes permanents) i zones verdes temporals (on hi ha més afluència de cotxes a la temporada d’estiu).

El segon objectiu de la nova regulació és incentivar els establiments comercials i de restauració. Per aquest motiu es proposa la introducció de bonus descompte (1/2 hores gratuïtes pels clients) i el manteniment de la gratuïtat a les hores dels àpats (dinars i sopars) tant a la zona blava com a la verda.