Entren en funcionament a Malgrat vuit càmeres de control de trànsit

Ajuntament de Malgrat de Mar

La Policia Local de Malgrat de mar ja disposa del nou sistema de càmeres de videovigilància als accessos del municipi. Càmeres controlen vuit punts d’accessos i sortides del poble. L’objectiu és controlar la mobilitat, millorar la seguretat del trànsit, així com prevenir delictes. Les càmeres no serviran per posar multes als conductors.

Es tracta de vuit grups de càmeres col·locats a: carrer Abat Oliva, carrers Girona – Joaquima de Vedruna, Bv-6001 a la rotonda amb el barri de Sant Lluís, carrer Francesc Sanllehí i Bosch (entrada zona industrial de Can Patalina), carrer Guillem de Palafolls, 2 a la rotonda de Països Catalans i Passeig Marítim amb avinguda de Colom.

El sistema de càmeres de vídeovigilància fa lectura i identificació de les matrícules dels vehicles que entren i surten del municipi. Aquesta captura de les matrícules es fa encara que els vehicles circulin a alta velocitat i sigui fosc. A més, permeten una visió de tota la zona de circulació dels vehicles des de 40 metres de distància.

El responsable de la Policia Local ha manifestat que aquesta actuació pretén «anticipar-se als problemes de mobilitat i seguretat ciutadana, i alhora fer disminuir la taxa d’accidents i de problemes». Joaquim Martínez entén que es tracta «d’aprofitar les darreres tecnologies de gestió de trànsit, adaptant-les a les seves necessitats per tal d’incrementar la seva efectivitat».

L’Ajuntament de Malgrat de Mar va decidir l’any 2016 instal·lar aquestes càmeres que han costat 200.000 euros.