Eduard Punset defensa a Pineda el valor de l’educació emocional en la societat actual

L’alcade de PIneda, Xavier Amor, i Eduard Punset

Eduard Punset ha presentat a Pineda de Mar els Cursos d’Estiu «La intel·ligència emocional i social aplicada al treball, l’educació i la salut» que es faran a Pineda del 27 al 29 de juny.

L’advocat, economista i comunicador científic, Eduard Punset, i l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, han presentat aquests cursos que aniran a càrrec de la Fundació Eduard Punset, a través del Centre Innova de desenvolupament local.

Els cursos tindran com a tema central la intel·ligència emocional i social aplicada al treball, l’educació i la salut. Eduard Punset ha dit que és la primera vegada que organitzen uns cursos d’aquestes característiques, i que «la gran revolució pendent és introduir el món de les emocions a l’educació».

En la roda de premsa, que ha esdevingut gairebé una classe magistral, Eduard Punset ha fet referència a la descoberta de la «vinculació directa entre salut física i mental». Punset ha parlat de les tres grans descobertes que hi ha hagut darrerament i que es recolliran al curs. La primera, «la immensitat de l’inconscient com a acumulador de dades” i el gran valor de la intuïció. La segona, el fet que «incidir sobre el cervell és possible». I en tercer lloc, el fet que l’edat clau per motivar la curiositat i l’autoestima entre els nens i nenes és entre els 4 i els 9 anys.

En aquests cursos d’estiu a Pineda, Eduard Piunset ha dit que vol deixar molt clar quines són els competències que necessiten els infants i joves en la seva educació: l’autoestima, la comunicació digital, saber treballar en equip i aprofundir en les xarxes socials. Eduard Punset ha dit que espera que aquests cursos tinguin bona acollida i contribueixin a entendre la importància de la Intel.ligència Emocional.

Tasca divulgativa i pedagògica

L’Alcalde pinedenc, Xavier Amor, ha destacat la tasca divulgativa i pedagògica d’Eduard Punset i el fet que els cursos sobre intel·ligència emocional es puguin celebrar a Pineda. En aquest sentit, també ha agraït el suport del Ministeri de Cultura i la Diputació de Barcelona per l’organització dels cursets. Xavier Amor ha parlat de la importància de les emocions en els àmbits del treball, l’educació i la salut, i la necessitat «en els moments que vivim d’aprofundir en la gestió de les emocions».

El primer dia s’impartirà una lliçó magistral a càrrec d’Eduard Punset, i un programa comú a tots els participants, amb conceptes generals sobre intel•ligència emocional i social. El segon dia s’impartiran dos cursos específics, un orientant a la gestió de l’empresa i les organitzacions; i un altre adreçat específicament als professionals de la salut i l’educació. El tercer dia es realitzarà novament un programa comú, per plantejar les conclusions finals.

Els cursos seran impartits pels professors de la Fundació Punset, formats per un equip d’especialistes en psicologia, educació, antropologia, management i comunicació, sota la direcció d’Elsa Punset.

El curs, de 20 hores durant tres dies, té un preu de 110 €. Si us voleu informar o inscriure a aquests cursos que es faran Pineda entre el 27 i el 29 de juny, ja us podeu inscriure a través del web www.pinedademar.cat

Text i foto: www.radiopineda.com