Conveni per invertir 1,2 M€ en la construcció d’una depuradora a Tordera per a la urbanització Agora Parc

Depuradora de Tordera / Generalitat de Catalunya

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el Consell Comarcal del Maresme han signat un conveni per a millorar el sanejament de Tordera, a la comarca del Maresme. Concretament, l’acord assolit permetrà impulsar el sanejament de la urbanització Àgora Parc mitjançant la construcció d’una depuradora i els corresponents col·lectors en alta encarregats de recollir les aigües residuals provinents del clavegueram i transportar-les cap a la depuradora.

Aquesta actuació, inclosa en la planificació hidrològica vigent, està pressupostada en prop d’1,2 milions d’euros, que seran aportats per l’Agència Catalana de l’Aigua. L’execució de les obres anirà a càrrec del Consell Comarcal del Maresme.

El Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya i el seu Programa de mesures associat inclouen les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l’estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines.

A data d’avui les 516 depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 97,1% de la població catalana. Pel que fa al Maresme, la comarca compta amb 11 depuradores en servei que depuren les aigües residuals generades pel 95% de la seva població.