Tordera celebra avui l’aplec de Sant Ponç amb sardanes, ofici i arrossada popular

Aplec de Sant Ponç

Tordera celebra avui divendres un nou aplec de Sant Ponç, festa local de Tordera. Com cada any, la Comissió de Festes i la parròquia de Tordera seran les encarregades d’organitzar les activitats que s’organitzen a l’entorn de l’ermita torderenca. A les 12  hores comença la tradicional benedicció de roses i l’ofici solemne amb l’acompanyament de la Coral de la Parròquia de Sant Esteve. Tot seguit, es farà la processó per l’esplanada de l’ermitat amb la participació de la Colla de Geganters i Grallers de Tordera. Al finalitzar es farà el cant de goigs.

A les 14 hores hi haurà la gran arrossada popular, preparada per a més de 2000 persones.
Les activitats populars es reemprendran a les 17 hores davant l’ermita amb l’organització de jocs infantils. A les 17.30 començaran les sardanes a càrrec de la cobla orquestra Costa Brava. Durant el transcurs de les sardanes, la Comissió de Festes farà un recordatori a M. Rosa Viñas, membre de la Comissió de Festes que va morir el passat mes de febrer.  

Per aquest homenatge, la Comissió ha preparat la interpretació recitada de la sardana Pluja d’Estels a Tordera, la lletra de la qual va ser escrita per la mateixa M.Rosa Viñas. La sardana estarà interpretada per Gina Armengol i comptarà amb l’acompanyament de la tenora de Conrad Rafart. Finalment, la cobla orquestra Costa Brava té previst tocar la sardana Matí a Tordera, composada per Joaquim Soms i també amb lletra de M.Rosa Viñas.

 

Com cada any, la Regidoria de Festes recorda que hi haurà un servei continu i gratuït d’autocar que sortirà entre les 11 h i les 14.30 h i a la tarda tornarà entre les 16.30 h i les 19 h. Les parades del bus a Sant Ponç seran al Parc de la Sardana i a la cruïlla entre Sant Ponç i Àgora Parc.

En compliment de la normativa vigent de prevenció d’incendis de la Generalitat es recorda que no està permès fer foc al bosc. Per a totes aquelles persones que vulguin cuinar, s’han habilitat quatre espais de foc controlat que es podran utilitzar de 8.30 h fins a les 15.30 h. Fora d’aquests espais i de les barbacoes existents, no es pot fer foc. L’organització no es responsabilitza dels qui portin barbacoes de casa i hi facin menjar fora dels espais controlats.

L’Ajuntament de Tordera, a través de la Regioria i de la Comissió de Festes demana la col·laboració i la comprensió de tots per tal de mantenir el paratge de Sant Ponç en les òptimes condicions.