Les tasques de regeneració de sorra a la platja de Malgrat començaran la setmana vinent

Ajuntament de Malgrat de Mar

La demarcació de Costes a Catalunya enllesteix els permisos per començar els treballs de regeneració de sorra a la platja de la zona de càmpings afectada pels temporals de l’hivern.

La cap de la demarcació de Costes de l’Estat, Maria Toledano, va informar ahir a la regidora d’Urbanisme i Platges, Mireia Castellà, que la intenció és començar aquests treballs la propera setmana. De fet, aquest matí un vaixell draga feia preparatius amb la col·locació de canonades a la zona on s’ha de fer la regeneració.

La demarcació de Costes ha confirmat que les obres de construcció de l’escullera -que paga el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient- van a bon ritme i que la previsió és que estiguin acabades abans de l’inici de la temporada d’estiu de les platges.

Paral·lelament a l’acabament de les obres de l’escullera, la demaració té previst iniciar en els propers dies els treballs de regeneració de la platja amb sorra procedent del port esportiu del Masnou, del Balis de Sant Andreu de Llavaneres i d’Arenys de Mar.

La idea del responsables de Costes és fer un dranatge selectiu de la bocana dels ports, on s’acumula sorra que dificulta la navegabilitat dels vaixells. Des de Costes, s’ha insistit que la Llei d’impacte ambiental permet extraure aquesta sorra.

Les obres de construcció de l’escullera i la regeneració de la sorra de la platja les porta a terme l’empresa Acciona i tenen un cost d’1,1 milions d’euros.