Una brigada de l’Ajuntament de Palafolls viatja a Nicaragua per avaluar els projectes de cooperació

Casa materna / Ajuntament de Palafolls

Aquest dissabte ha marxat cap a San Isidro (Nicaragua) una brigada de l’Ajuntament per tal de supervisar i avaluar els diferents projectes de cooperació al desenvolupament que es porten a terme en aquest municipi centreamericà amb aportacions de Palafolls.

Actualment l’Ajuntament de Palafolls, en col·laboració amb  la Diputació de Barcelona, té en marxa 2 projectes a San Isidro. El primer, una “casa materna” per tal que les dones embarassades tinguin el suport mèdic necessari per poder donar a llum amb garanties tant per a elles com pels nadons.

El segon projecte és el de “casal de joves”, on s’ofereix formació, tallers, xerrades i activitats lúdiques als joves del carrer. A partir d’aquesta experiència se’ls orienta  cap a la inserció sociolaboral.

Casal de joves / Ajuntament de Palafolls

Des de fa uns anys, a més, el consistori atorga una 10a de beques per ajudar als estudiants universitaris a acabar els seus estudis. Bàsicament es tracta d’ajudes pel transport.

L’estada de la brigada de Palafolls també supervisarà les accions de cooperació de la societat civil i que des del nostre municipi coordina l’entitat Palafolls Solidari.

Actualment aquesta entitat, amb els diners facilitats per donacions de particulars i les accions desenvolupades per les escoles o entitats, té el projecte de menjador escolar, per garantir una alimentació saludable i regular als més petits d’aquest municipi nicaragüenc i la rehabilitació d’una escola d’una de les comunitats de San Isidro.

Es calcula que en aquest poble  de Nicaragua hi viuen  uns 18 mil habitants, la meitat viuen en el centre de la vila i l’altra meitat a les 36 comunitats que existeixen en el seu terme municipal de més de 280 km2 d’extensió.

La brigada de supervisió està formada per l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí, el coordinador de cultura, la tècnica de Promoció Econòmica i una altra de Recursos Humans.