L’Ajuntament de Pineda acorda amb Sorea que inverteixi 205.000 € amb urgència en la xarxa d’aigua

Ràdio Pineda

L’Ajuntament de Pineda de Mar i l’empresa Sorea, adjudicatària del servei de l’aigua al municipi, es van reunir el passat dijous d’urgència després de l’avaria de Roig i Jalpí, que el 16 de març va deixar 5.000 usuaris sense aigua durant 24 hores.

Va ser una avaria en què la mateixa canonada es va trencar per tres llocs. Des de l’Ajuntament es va convocar la reunió per demanar explicacions del que va passar i també prendre mesures. L’acord consisteix en una inversió urgent per fer quatre actuacions de millores a la xarxa. Són:

1. Canvi de reguladors estratègics de pressió a la xarxa: a Pineda Centre, a la cruïlla de la N-II amb el C/ Montpalau; a Poblenou; a Pinemar i també el control remot central.

2. Instal·lació de vàlvules noves i revisió d’algunes ja instal·lades per millorar el subministrament.

3. Canalització de l’aigua al barri de Can Pelai (zona del passeig).

4. Instal·lació d’una nova connexió, que s’ubicarà a la zona de l’institut Euclides del barri de Poblenou, per garantir un segon accés a de subministrament en cas d’avaria. Actualment, el municipi només té una única entrada d’aigua des de Santa Susanna.

Totes aquestes actuacions ja estaven previstes i pendents de planificar al Pla d’Inversions de l’Ajuntament de Pineda, que es fa de forma pactada amb Sorea. La previsió d’aprovació d’aquest Pla és pel ple municipal d’abril o maig d’enguany.

Ara, però, l’aprovació de quatre actuacions d’urgència s’avancen al ple de març, de dijous vinent, per via d’urgència. El cost l’assumeix Sorea, i per tant, no hi haurà afectació al rebut del contribuents de Pineda.

El cost total de les actuacions és de 205.000 euros. L’Ajuntament de Pineda continuarà negociant amb Sorea el contingut del Pla d’Inversions per planificar la resta d’actuacions d’inversions necessàries dels propers anys.