Les infraccions penals van disminuir un 4’5% a Tordera durant l’any 2016

Ajuntament de Tordera

La Junta Local de Seguretat, presidida per l’alcalde i a la que hi són representats els diferents cossos de seguretat i la Generalitat de Catalunya, va fer balanç a principis d’aquest mes de les intervencions  dutes a terme durant el 2016 a Tordera.

A la reunió es va posar de manifest que l’índex d’infraccions penals en general s’ha rebaixat el darrer any en un 4’5%.

Per tipus d’infraccions s’han reduit en un 6’8% els delictes contra el patrimoni i en un 9’5% menys els delictes contra les persones. Sí ha pujat, en canvi, l’indicador del delictes relatius a la seguretat del trànsit, degut especialment a la major activitat en controls policials d’alcoholèmia i per requeriments de documentació.

Menys robatoris amb força

S’ha rebaixat també el nombre de robatoris amb força a les empreses (47%) i la posada en funcionament de les càmeres de vigilància ha estat una de les actuacions més ben valorades per la Junta, amb una reducció de fins al 99% dels robatoris a habitatges en les urbanitzacions que disposen d’aquest nou sistema de seguretat.

En l’apartat de detencions, destaca que el 55% dels detinguts han estat a través de les accions impulsades per la Policia Local, molt per sobre de la mitjana catalana de detencions per part de guàrdia urbana, que es situa al voltant del 21%. El 71% dels detinguts a Tordera són de nacionalitat espanyola, majors de 36 anys i el 95% són homes.

Durant la Junta Local de Seguretat també es va tractar la violència vers les dones, amb un total de 33 incidents durant el 2016.

En aquest sentit, la Junta Local de Seguretat va insistir en la necessitat de fomentar campanyes de conscienciació ciutadana per erradicar aquesta xacra que segueix afectat milers de dones a tot el territori català.

Tot i els bons resultats, la Junta Local de Seguretat ha posat considera necessari actuar amb fermesa davant els fets delictius. Els Mossos d’Esquadra, per la seva banda, van anunciar la creació d’una nova unitat específica per fer front a l’increment de robatoris a habitatges que s’ha produit els darres mesos a Catalunya.

Des del govern municipal també es va anunciar l’impuls de noves eines i recursos a l’Àrea per seguir garantint la seguretat i tranquil·litat als veïns, com la posada en marxa de noves càmeres de vigilàncies a altres zones de Tordera.