Una formiga gegant  se suma a l’art urbà de Palafolls

Ajuntament de Palafolls

Fa uns dies que una gran formiga decora un dels laterals de l’escola de Mas Prats. Es tracta d’un gran mural pictòric realitzat per la brigada municipal i que dóna color a un edifici auxiliar de l’escola.

Fa uns mesos, les regidories de Joventut i Ensenyament van obrir un concurs per tal de buscar una proposta de grafit de gran format per tapar aquesta paret, utilitzada sovint per a pintades i grafitis. La idea era condicionar i dignificar l’espai. Finalment el concurs va quedar desert i ha estat la brigada municipal qui ha acabat convertint aquesta paret, que dóna al camí de St. Genís, en una nova obra d’art de carrer.

Aquesta formiga gegant, que passeja per un altre planeta, se suma a la resta d’obres que es poden trobar als carrers del nostre municipi.

Fa uns anys, el 2012, l’Ajuntament felicitava les festes de Nadal amb representacions gràfiques de les obres del grafiter Banksy repartides per algunes parets del municipi. Mesos més tard s’inaugurava un gran mural pintat en un cèntric carreró de Palafolls. Es tracta d’un mural selvàtic amb homenatge inclòs a pintors famosos com Rosseau o Botero.

El recentment ampliat pas per a  vianants que creua la plaça de Poppi també incorpora motius d’art de carrer. S’ha decidit indicar el caràcter de via preferent per a vianants i per a certs mitjans de transport. Així s’hi pot veure una bicicleta, un carretó de nadó, uns patins o un patinet.

Ajuntament de Palafolls

Considerant que el pas travessa la plaça de Poppi, on està situat un bust de l’escriptor italià Dante i on es pot llegir alguns versos de la seva Divina Commedia, també s’ha pintat, en perspectiva i en 3D, un infern de Dante.

La brigada municipal ha estat l’encarregada de pintar tots aquests elements, als què aviat es sumaran nous projectes de cultura al carrer.

La idea del consistori és poder pintar algunes parets d’edificis municipals amb frases d’autors i autores catalans. Seran intervencions breus i que es podran trobar arreu del municipi.