Tordera modifica el pla general al sector de la Mullera per poder ampliar l’ús comercial a canvi del residencial

L’Ajuntament de Tordera ha aprovat inicialment una modificació del planejament urbanístic per tal de reactivar l’economia local, ampliant l’ús comercial dels edificis projectats al sector de la Mullera a canvi de reduir-ne l’ús residencial. Aquest canvi permetrà que els promotors d’aquest sector puguin començar a construir els baixos dels edificis, destinats a usos comercials, tot reduint la superfície residencial de les plantes superiors.

En aquest sentit i amb l’aprovació d’aquest canvi en el planejament urbanístic, el grup Mercadona ja ha mostrat el seu interès per implantar-se a Tordera els pròxims mesos i construir un supermercat de 1.500 metres quadrats entorn l’avinguda Fibracolor.

 

Amb aquest canvi en el Pla general la implantació d’aquesta superfície comercial estalviarà la construcció de 30 nous habitatges. Convé recordar que els darrers anys s’ha aturat a Tordera la construcció de més de 200 pisos i, més enllà de les obres del centre logístic d’Inditex, la construcció ha deixat de finançar l’Ajuntament

La modificació puntual del Pla general en aquest sector es troba actualment en període d’exposició pública. Posteriorment el Ple l’haurà d’aprovar provisionalment i s’enviarà al Departament d’Urbanisme de la Generalitat per tal que aquest organisme en faci l’aprovació definitiva.

La Regidora d’Ordenació del Territori, Rosa Salarichs, ha destacat que aquesta modificació s’està tramitant d’acord amb la Generalitat i si els els tràmits administratius segueixen a bon ritme podria estar en vigència a partir del mes d’abril de 2012.

Edició i foto: José Fernández