Pineda de Mar tindrà una nova ordenança de civisme

Sonia MOraleda i Xavier Amor durant la presentació de l’ordenança

La nova ordenança Municipal de Convivència i Civisme té com a objectiu «el respecte pels valors i bens comuns», segons va explicar la regidora de Cultura i Ciutadania, Sònia Moraleda, que ahir va participar en la presentació de l’ordenança junt amb l’Alcalde de Pineda. La nova normativa té com a finalitat millorar la qualitat de vida dels pinedencs i evitar conductes incíviques. A la presentació hi van assistir responsables d’entitats i associacions de veïns així com responsables polítics i persones a nivell individual.

 

L’ordenança preveu sancions segons la tipologia de cada infracció. Hi ha sancions lleus, greus i molt greus, amb multes de diversos imports econòmics per qui la incompleixi. La recaptació de les multes s’invertirà en els propis barris de Pineda. Les sancions també es podran pagar a través de serveis a la comunitat, especialment pels menors d’edat no reincidents.

Com a exemples destaquem que deixar escombraries fora del contenidor són 150€ de multa, abocar voluminosos a les plaçes o carrers està multat en 400€ o beure alcohol al carrer amb 250€ i consum de drogues, amb 400€.

Una de les preocupacions més grans dels pinedencs són les pintades a façanes que ara es multaran amb 400€. L’ordenança també prohibeix enganxar cartells a les façanes amb 350€ o fer activitats de risc pels carrers.

Un altre dels punts destacats fan referència a la tinença d’animals domèstics, especialment, gossos. No recollir els seus excrements està multat amb 300€, dur el gos no censat està multat amb 100€, no dur-lo lligat està multat amb 150€ i si és de raça perillosa, amb 400€.

L’ordenança també prohibeix l’acampada lliure a la platja, penalitza la mendicitat, fer malbé la vegetació en espais urbans i al medi natural, entre altres. l’Alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha dit que amb l’ordenança, la Policia Local té les eines necessàries per poder multar els infractors de forma àgil.

L’Alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha explicat quines són les queixes més importants dels ciutadans que han quedat recollides a l’ordenança.  Xavier Amor, ha dit que les actituds incíviques provoquen despesa municipal i generen brutícia al carrer. Mentrestant, la Regidora de Cultura i Ciutadania, Sònia Moraleda, ha dit que el criteri de sancions s’ha basat en les peticions que han fet els propis ciutadans a través de les Associacions de Veïns i trobades.

L’ordenança està en exposició pública fins el 13 de gener. Es pot consultar per internet, al web www.pinedademar.cat, o bé a les oficines de l’Ajuntament de Pineda.

 

Text i foto: Radio Pineda