Finalitza a Palafolls la construcció de 38 pisos de lloguer de protecció oficial

El passat divendres es va explicar com funcionarà l’adjudicació dels 38 pisos de protecció oficial que s’estan finalitzant a tocar de la biblioteca de Palafolls. A partir de desembre s’obrirà el període de presentació de sol·licituds i no serà fins a finals de gener quan es faci el sorteig. Seran habitatges destinats a tres col·lectius determinats. D’una banda per a persones majors de 65 anys, per a menors de 35 i per a famílies amb necessitats específiques com ara monoparentals, o nombroses.

Aquests habitatges tenen una superfície d’uns 60 metres quadrats i tots inclouen plaça d’aparcament i traster. Aquests pisos costaran un màxim de 400 euros al mes i caldrà estar empadronat a Palafolls amb un mínim de tres anys. Si no hi hages prou sol·licitants es baixaria el llindar a 2 anys i successivament.

A partir d’aquesta setmana es començarà a repartir uns díptics informatius sobre la promoció d’aquests pisos socials que ha construït i gestionarà l’empresa Visoren. Les previsions són que, paral·lelament al període de sol·licituds, es faci una jornada de portes obertes per tal que es puguin visitar els nous habitatges de protecció oficial. Seria el dia 11 o 12 de desembre. Els inquilins podrien anar a viure als nous habitatges a partir del mes de febrer.

Valoració del polítics palafollencs

L’alcalde de Palafolls, el socialista Valentí Agustí, va explicar que tot i que el preu de lloguer al final s’assembla al de mercat, cal pensar en la qualitat dels habitatges i la seva ubicació dins el municipi. També des del govern, Juan Andrés Osorio, d’Iniciativa per Catalunya, va qualificar de bona noticia l’aposta pel lloguer en els habitatges socials. Diu que altres països tenen ja fa temps que el lloguer és una alternativa real a la compra d’habitatges.

Per la seva banda, CiU va agrair iniciatives com aquestes i va demanar un control de l’adjudicació per tal que els habitatges socials siguin destinats a col·lectius necessitats.

ERC va posar en dubte els nivells màxims i mínim d’ingressos que es necessiten per tal de poder accedir als pisos. Segons la normativa vigent de la Generalitat, podran accedir als habitatges aquelles famílies que cobrin entre 12 mil i 42 mil euros per any. Francesc Alemany demana que es revisin aquests límits.

En aquests sentit el PP va considerar que hi ha jubilats que no cobren 12 mil euros a l’any i que per tan podrien tenir problemes per accedir als habitatges. A més, Óscar Bermán (PP) assegurava que el preu del lloguer dels habitatges de protecció oficial està ja anivellat amb el de mercat lliure.

Text: Radio Palafolls – Fotos: José Fernández