La regidoria de Joventut de Pineda torna a impulsar el projecte Club d’Estudi

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Pineda de Mar torna a posar en marxa el projecte «Club d’Estudi» en col•laboració amb els tres instituts del municipi i amb la intenció de millorar l’èxit escolar dels alumnes de Secundària. El projecte s’iniciarà durant els propers dies a cadascun dels instituts. El Club d’Estudi té com a objectiu principal combatre el fracàs escolar, intentant millorar el rendiment dels alumnes.

 

A través d’aquest projecte s’ofereix un espai dins dels instituts per a que els alumnes de l’ESO puguin realitzar els seus deures i estudiar, amb la supervisió d’un educador social i comptant amb l’ajuda d’altres companys per tal d’aconseguir uns objectius mínims en referència als seus deures i a l’adquisició de coneixements, tot fomentant l’adquisició d’hàbits de treball i d’estudi entre els alumnes. És una mesura, en definitiva, que busca millorar l’aprenentatge dels alumnes i ajudar a que siguin més els alumnes que aconsegueixin avançar de curs i obtenir el graduat d’ESO.

Aquest serà el tercer curs en que aquest projecte tiri endavant. Es va iniciar com a prova pilot durant el curs escolar 2009-2010 a l’Institut Joan Coromines i al curs següent el projecte ja es va ampliar als tres instituts de Pineda de Mar, amb una participació aproximada d’uns 90 joves en total al llarg de l’any. La bona acollida del projecte, tant per part dels instituts com dels alumnes, ha permès anar consolidant aquest espai que permet que la majoria dels alumnes participants puguin millorar les seves qualificacions.

Així, amb aquesta iniciativa des de la Regidoria de Joventut es vol continuar apostant per endegar accions que puguin millorar les perspectives de futur dels joves pinedencs.