Els Jocs Escolars de Pineda deixen de ser gratuïts

Una vintena de mares i pares amb fills inscrits als Jocs Escolars de Pineda s’han concentrat aquest dilluns a la tarda a la plaça Catalunya per protestar pel preu d’aquesta activitat que fins ara era gratuïta i des d’aquest curs passa a costar 70 euros per infant i curs. A les portes de l’Ajuntament s’ha llegit un manifest reclamant que la institució pinedenca continuï donant el servei gratuït o, en el cas que calgui fer algun tipus de pagament, demanen que el consistori doni facilitats a les famílies.

Les mares i pares s’han reunit a la mateixa plaça de l’Ajuntament amb l’alcalde pinedenc, Xavier Amor, que els ha explicat les mesures que aprovarà el ple municipal de dijous que ve per ajudar les famílies que no puguin fer front al pagament. L’alcalde ha insistit que “cap nen es quedarà sense poder participar als Jocs Escolars per motius econòmics”. A l’acte també hi han assistit regidors de govern i oposició de l’Ajuntament de Pineda.

Les mares i pares concentrats davant l’Ajuntament han anunciat que aquest dimarts entraran al registre municipal les 400 signatures recollides d’adhesió al manifest sobre els Jocs Escolars.  La portaveu del grup de mares i pares, Manoli Miralles, ha llegit el manifest en el quan es defensa ”un servei de 30 anys d’història en perill de desaparèixer”. El manifest destaca “l’èxit rotund d’assistència i participació” dels Jocs Escolars que podria convertir-se en un servei “per les famílies que s’ho poden pagar”. L’escrit llegit per la portaveu de mares i pares reclama que “tots els nens i nenes tinguin la possibilitat de participar als Jocs Escolars”  tot i entendre que “és un moment difícil econòmicament pel consistori”.

El manifest demana al govern municipal que “atengui les peticions dels pares: que es reconsideri fer pagar els Jocs Escolars o la creació d’una borsa d’ajudes per garantir-ne l’accés, així com poder-ne fraccionar els pagaments.

L’alcalde de Pineda ha explicat que el cost total dels Jocs Escolars “ara és inassumible” per l’Ajuntament i ha destacat que el consistori pinedenc hi destinava fins a 90.000 euros anuals, “més del que dediquen a jocs escolars tots els ajuntaments de la comarca junts”, ha remarcat Xavier Amor. L’alcalde ha afegit que qui no pugui fer el pagament de cop, es proposa fer tres pagaments: 20 euros a l’octubre, 20 euros al novembre i 30 euros el mes de desembre. Amor també ha dit que les famílies monoparentals, nombroses o amb un dels cónjuges cobrant el PIRMI o l’atur,  pagara la meitat de la quota, 35 euros per a tot el curs.