Tordera obre la convocatòria d’ajuts econòmics per a famílies i discapacitats

La Regidoria d’Atenció Social i Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Tordera informa que s’ha obert el procés de sol·licitud de dues línies d’ajudes econòmiques promogudes per la Generalitat de Catalunya. 

D’una banda, s’ofereix l’ajuda de suport a l’autonomia a la pròpia llar. Les persones destinatàries d’aquesta convocatòria són les persones amb discapacitat física o psíquica i/o problemàtica social derivada de malaltia mental que vulguin viure soles o amb altres persones.

Els requisists per sol·lcitar l’ajut són: tenir un grau de discapacitat igual o superior al 33%, i no tenir reconegut el complement de necessitat de concurs d´una altra persona, poder desenvolupar les activitats de la vida diària mitjançant el suport previst, ajustat a les seves necessitats, i acreditar la residència legal i domicili a Catalunya durant cinc anys, dos dels qual immediatament anteriors a la data de presentació de la sol•licitud.
El termini per sol·licitar aquesta ajuda és fins al 30 de setembre, tot i que a l’OASC les sol·licituds es recolliran fins al 27 de setembre.

Per altra banda, del 12 de setembre al 31 de desembre es podran sol·licitar les ajudes econòmiques per a famílies en les que s’hagi produit un naixament, adopció, tutela o acolliment. Els destinataris d’aquestes ajudes seran les famílies que no superin un determinat nivell d’ingressos per tal de donar suport econòmic i evitar situacions de vulnerabilitat.
El límits d’intressos seran els següents:

Fins a 3 membres 12.000 euros
Fins a 4 membres 15.600 euros
Fins a 5 membres 19.200 euros
Fins a 6 membres 22.800 euros
Fins a 7 membres 26.400 euros
Fins a 8 membres 30.000 euros
Fins a 9 membres 33.600 euros
Fins a 10 membres 37.200 euros

* Per cada membre més s’augmentarà el percentatge del límit d’ingressos.

Totes les persones que vulguin tramitar aquesta ajuda des de l’OASC de Tordera podran fer-ho fins al dia 20 de desembre.

Per a més informació sobre aquestes convocatòries cal adreçar-se a les oficines de l’Organisme Autònom de Serveis Comunitaris (OASC), a la plaça Concòrdia s/n, telèfon 937642274.