Conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament de Tordera per impulsar el comerç local

Foto: Generalitat de Catalunya

Foto: Generalitat de Catalunya

El director Josep Maria Recasens i l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, van signar ahir dos convenis de dinamització per consolidar el projecte de centre comercial a cel obert al municipi: amb Laura Bigas en representació de Tordera Associació de Comerços i Serveis Taca’t i amb el president de l’Associació de Comerciants de Tordera, Josep Borrell.

Una de les prioritats del Departament d’Empresa i Ocupació en matèria de comerç és potenciar la cooperació entre les petites i mitjanes empreses comercials que contribueixen a la renovació de l’activitat comercial, impulsar la renovació i la innovació en el sector i vehicular la col·laboració amb altres administracions per a la dinamització dels centres comercials urbans. L’objectiu d’aquest programa és donar suport als ajuntaments i les associacions de comerciants de Catalunya per la consolidació dels Centres Comercials a Cel Obert de Catalunya (CCCO).

L’objecte del conveni és consolidar o fins i tot crear sinèrgies comercials urbanes capaces de donar respostes professionals a les necessitats actuals dels consumidors, i convertir aquest conjunt d’establiments de proximitat integrats en l’espai urbà en el motor de la revitalització comercial i urbanística del seu entorn.

Tant el Departament d’Empresa i Ocupació –a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda- com els diferents ajuntaments es comprometen de forma bilateral, a col•laborar en la difusió, promoció i coordinació d’aquest pla d’actuacions.

Tordera Associació de Comerços i Serveis Taca’t impulsa una pla d’actuacions per promocionar aquest establiment a la ciutat, amb un pressupost de 4.300 euros, que preveu accions com la Campanya de xecs regal per als clients o la Festa dels colors i sopar popular, o entre d’altres. El Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), aporta al projecte 2.227,83 euros en el marc del programa de Dinamització de zones d’alta concentració comercial del pla d’incentius de comerç, serveis, artesania i moda per a 2015.

En relació a l’Associació de Comerciants Tordera Centre, impulsa un pla d’actuacions amb un pressupost de 16.000 euros, que inclou accions com la Fira de Ram, la campanya de la Festa Major i de primavera, la fira del Conte o El Cicle Familiar de teatre. El Departament d’Empresa i Ocupació aporta al projecte de 7.548 euros.