L’alcalde de Tordera organitza el govern municipal en quatre grans àrees

Ajuntament de Tordera

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, ha donat a conèixer la nova organització municipal i la dinàmica de treball que s´aplicarà els propers quatre anys a l’Ajuntament de Tordera. El nou cartipàs estableix un organigrama encapçalat per l´alcalde, que tindrà les competències executives de totes les àrees de govern. La nova composició defineix quatre grans ponències de treball: 1. Acció Social i Promoció Econòmica; 2. Serveis Personals; 3. Territori i Sostenibilitat, i 4. Règim Interior.

El regidor adjunt a l’alcaldia i tinent d´alcalde, Josep Llorens,  serà el coordinador d’aquests quatre departaments del govern municipal. Llorens, a més, encapçalarà els àmbits relacionats amb la cultura, els mitjans de comunicació i el civisme, que formaran part de l´àrea d´alcaldia.

Jordi Camó serà el tinent d’alcalde que coordinarà l’àrea d´Acció Social i Promoció Econòmica. Aquest departament gestionarà l’atenció social, la promoció econòmica i l’ocupació (que coordinarà el mateix Jordi Camó) i també l’àmbit dels mercats (que gestionarà el regidor Carles Aulet).

L’àrea de Serveis Personals estarà gestionada per la  tinent d’alcalde M.Àngels Cayró. Serveis Personals comptarà tots els temes relacionats amb la participació ciutadana, la joventut i la santitat (que estaran coordinats per la regidora Eliana Romera), els àmbits d´ensenyament, festes i transports (que coordinarà M.Àngels Cayró) i els esports (que a partir d´aquest any encapçalarà la regidora Sílvia Català). 

L’àrea de Territori i Sostenibilitat estarà encapçalada per la tinent d’alcalde  Rosa M. Salarichs i comprendrà l´ordenació del territori (gestionada per la mateixa regidora),  els àmbits relacionats amb la sostenibilitat, la pagesia, obres i serveis (el delegat dels quals serà el regidor Carles Aulet) i  tots els temes relacionats amb la via pública (que estaran coordinats per la regidora Sílvia Català).

Finalment, la ponència de Règim Interior estarà coordinada pel cinquè tinent d’alcalde, Marçal Vilajeliu. Aquesta àrea comprendrà tot allò que es relacioni amb la hisenda pública, els  recursos humans, les tecnologies de la informació, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, i l’organització dels Serveis Jurídics (àrees que gestionarà el mateix regidor titular de la ponència) així com  també inclourà l´àmbit de la Seguretat (que seguirà encapçalant la regidora Sílvia Català).

Segons l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, la divisió del govern municipal en quatre ponències de treball «ha de servir per millorar la coordinació interna de l’Ajuntament, optimitzar els recursos, abaratir el cost de l´estructura municipal i ser més eficients de cara al ciutadà».

Durant la propera sessió plenària es donarà compte del nou cartipàs municipal i s’assignaran els regidors delegats als diferents organismes autònoms i òrgans col•legiats que compten amb representació municipal.

Edició i foto: José Fernández