Xavier Amor (PSC) proclamat alcalde de Pineda per segon mandat consecutiu

Xavier Amor continua al front de l’alcaldia de Pineda de Mar

El candidat del PSC i guanyador de les eleccions municipals per majoria absoluta, Xavier Amor, ha estat proclamat, poc després de dos quarts d’una del migdia, alcalde de Pineda de Mar per a la legislatura 2011-2015. Xavier Amor ha promès el càrrec d’alcalde de Pineda i ha rebut les medalles i la vara municipals.

 

La proclamació de Xavier Amor com  alcalde pinedenc, per segona legislatura consecutiva,  s’ha fet durant l’acte de constitució del nou Ajuntament de Pineda sorgit de les eleccions locals del 22 de maig, aquest dissabte a les 12 del migdia, a la sala de sessions municipal que s’ha omplert de públic.

L’acte central ha estat l’elecció de l’alcalde que s’ha fet per votació secreta. Amor ha rebut 11 vots, els dels regidors socialistes. Els altres quatre partits de l’oposició  han votat pels seus candidats i Xavier Zarco del PP ha rebut quatre vots, Guillem Mateo de CiU tres vots, Pere Aragonès d’ERC-Junts per Pineda, dos vots i Salvador Llorens (100xcent Pineda) un vot. Els 21 regidors i regidores de les cinc formacions polítiques presents al nou consistori han promès o jurat el càrrec, tres d’ells “per imperatiu legal”.

El nou Ajuntament pinedenc té  14 homes i set dones i deu dels 21 regidors s’estrenen al consistori aquesta legislatura.  L’acte de constitució del nou Ajuntament de Pineda ha omplert la Sala de Plens municipal. Entre els assistents, el conegut divulgador científic resident a Pineda, Eduard Punset, el delegat del govern central a Catalunya, Joan Rangel, el diputat pinedenc, Joan Morell i el president del grup Serhs, Ramon Bagó, entre d’altres. L’acte ha estat retransmès per Ràdio Pineda 94.6 fm i per internet a través de radiopineda.cat

Una sessió plenària solemne que obre la novena legislatura de la democràcia

La sessió constitutiva del nou Ajuntament de Pineda, sorgit de les eleccions municipals, ha començat poc després de les 12 del migdia amb la formació de la mesa d’edat, integrada pel regidor més gran, Salvador Llorens i el més jove, Pere Aragonès. Després de constituir la mesa d’edat,  tots els regidors electes han entregat les credencials i s’ha confirmat que no hi hagi cap cas d’incompatibilitat per ocupar el càrrec de regidor.

El següent pas ha estat el jurament o promesa de la Constitució i ha quedat constituït oficialment el nou Ajuntament de Pineda. Comença així la legislatura 2011-2015, la novena legislatura municipal des del restabliment de la democràcia. Amb l’Ajuntament constituït s’ha fet l’elecció de l’alcalde.

Cada regidor ha votat de forma secreta dipositant una papereta en una urna de vidre i fusta de l’època de Serra i Moret. El recompte de vots l’ha fet el president de la mesa d’edat, Salvador Llorens, que ha donat el resultat amb Xavier Amor com a candidat més votat que ha promès el   càrrec d’alcalde. En aquell moment, el nou alcalde ha rebut la vara i les medalles de Pineda. Tot seguit, els portaveus de cada partit, de menor a major representació, han fet el parlament d’inici de la legislatura. L’acte institucional de constitució del nou Ajuntament de Pineda jha acabat amb el parlament de l’alcalde pinedenc, Xavier Amor.

Text i foto: Radio Pineda de Mar