Obres de millora en les andanes de l’estació de Renfe de Pineda de Mar

Aquesta setmana començan les obres de millora de l’estació de Renfe de Pineda de Mar, que consisteixen a substituir el pas de vianants existent entre vies per un de soterrat, allargar les andanes i adequar l’espai a la normativa d’accessibilitat. Les obres, que s’aturaran durant els mesos de juliol i agost per minimitzar les molèsties als viatgers durant els mesos d’estiu, tenen una durada prevista de set mesos i un preu d’adjudicació de 2,9 milions d’euros.

Per facilitar l’operativitat de les instal·lacions i l’accés als trens, es reestructurarà completament la zona d’andanes. D’aquesta forma, es demolirà l’actual andana central situada entre les vies 1 i 2, es traslladarà la via sentit Maçanet en l’àmbit de l’estació i es construirà una nova andana lateral, que tindrà una longitud de 200 metres, una amplada de 6 metres i una alçada de 68 centímetres sobre la cota del carril 

També es prolongarà la longitud i l’alçada de l’andana situada al costat de l’edifici de viatgers a les mateixes dimensions, que són les més adequades per facilitar l’accés al nou material ferroviari que presta servei en aquesta estació. En ambdues andanes s’instal·laran paviments de pedra artificial antilliscant, amb franges diferenciades en altres materials als extrems de les andanes.

D’altra banda, i amb l’objectiu de facilitar el trànsit als invidents, s’establiran recorreguts guiats des de l’exterior de l’edifici fins als punts d’embarcament d’escales i ascensors.

A més, es procedirà a la instal·lació de noves marquesines de 80 metres de longitud en ambdues andanes, que estaran formades per una estructura d’acer que garantirà un òptim nivell de lluminositat.

 Precisament el nou pavimentat de l’andana 1, l’electrificació i l’inici de la construcció del pas seran les primeres tasques que es portaran a terme durant el mes de juny. Un cop es reprenguin les obres el mes de setembre s’acabarà el pas soterrat i s’adequarà l’interior de l’estació amb un encaminament per a persones invidents.

Altres actuacions

El projecte inclou una sèrie de treballs encaminats a millorar les condicions generals de qualitat del servei i la seguretat de les instal·lacions. Es construirà un nou espai que acollirà els controls d’accés i sortida entre l’edifici de viatgers i les andanes i es completarà i renovarà el tancament perimetral de l’estació. L’estació disposarà, així mateix, d’una nova via auxiliar de 100 metres de longitud, dotada dels corresponents desviaments i instal·lacions per a la seva utilització en cas necessari.

Edició: JFG – Foto: Ajuntament de Pineda