Tres persones van haver de ser rescatades del seu vehicle en precipitar-se a la Riera de Pineda

Ajuntament de Pineda de Mar

Ajuntament de Pineda de Mar

L’incident més destacat de la llevantada a Pineda de Mar ha estat la caiguda d’un cotxe a la Riera de Pineda, a l’altura de l’Institut Joan Coromines. Es van haver de rescatar tres persones de dins del vehicle que va quedar bolcat al mig de la riera.

A les tasques de rescat hi van intervenir els Bombers del parc de Pineda, la policia local, la brigada municipal, els Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, i el Servei d’Emergències Mèdiques. L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha explicat que es va viure una situació «de perill real per la vida d’aquestes persones, i va ser un moment de molts de nervis».

Amor ha afegit que els efectes més greus de la llevantada pel que fa a la circulació de vehicles, han estat a les zones més baixes del municipi, sobretot, al passeig marítim, davant del Carrer Doctor Bertomeu i davant del Passatge de la Marina i la Plaça de la República, a Poblenou. Avui dilluns continua baixant força aigua per la Riera de Pineda i està tallada la circulació per sota la riera, al pont de Les Creus, al camí del mig i als laterals del passeig marítim.

Pel que fa a l’estat de la mar, cal destacar que el fort onatge previst, finalment va ser menor, i per tant, no hi ha hagut afectacions a la platja pinedenca. Els pescadors de la Confraria van ser prudents i van pujar les barques i van reforçar la Confraria amb blocs de formigó. Tampoc no sembla que la mar s’hagi endut molta sorra de la platja en el cas de Pineda.

Altres afectacions d’ahir van ser diversos talls de corrent, i també afectacions a la circulació a la NII al seu pas per Pineda i Santa Susanna. També arran de la tempesta, el pavelló Nino Buscató va quedar sense llum a la mitja part mentre s’hi disputava el partit entre l’equip pinedenc i el Roser. Finalment es va restablir el servei i va poder continuar el partit. La tempesta també va afectar l’emissió de Ràdio Pineda.

Text: Ràdio Pineda