Roben 200 metres de cable de coure al barri Sant Lluís de Palafolls

JFG

JFG

L’Ajuntament de Palafolls va finalitzar fa unes setmanes la il.luminació del tram final de la passera que uneix el barri de Sant Lluís amb el centre de la població. Es tracta del tram que uneix la passarel.la amb la zona habitada del barri que fins ara estava a les fosques.

Dimarts d’aquesta setmana, aprofitant que aquesta il.luminació es troba en una zona deshabitada uns desconeguts es van endur els 200 metres de cablejat de coure que alimentaven els fenals.

Un cop descobert el robatori, el consistori va reposar el cablejat sostret amb la màxima celeritat per garantir el funcionament de la il.luminació ara que amb el canvi d’hora es fa fosc més aviat. Una reposició que, sumada a la mà d’obra dels professionals, ascendeix a uns 3.000 euros.

D’aquesta manera el sistema ja torna a funcionar i s’han pres algunes mesures per evitar que es pugui sostreure de nou el cablejat d’aquesta zona. Tot i que ara feia temps que el sistema públic d’il•luminació no patia robatoris, la veritat és que en els últims anys han estat nombroses les incidències.

A Palafolls han robat cablejat del camí d’entrada a St Genís; tot el sistema elèctric del camp de futbol municipal; part del l’enllumenat de la zona dels pisos de protecció oficial (prop de la biblioteca) o al polígon industrial de Can Baltasar, a peu de la carretera.

Totes aquestes sostraccions són un mal de cap per a l’Ajuntament, que ha d’atendre ràpidament els problemes que generen aquests robatoris. A més, ha de reposar el cablejat de coure, cosa que de moment, ha suposat una factura superior als 15.000 euros a les arques municipals en els últims anys, sense comptar amb el cost dels treballadors de la brigada municipal.

Text: Ràdio Palafolls