Malgrat estrenarà la il·luminació de Nadal el proper dissabte

Un arbre de llums presideix la plaça de Josep Anselm Clavé. Foto: Malgrat Comunicació

Un arbre de llums presideix la plaça de Josep Anselm Clavé. Foto: Malgrat Comunicació

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha iniciat aquesta setmana els treballs de col·locació de l’enllumenat de Nadal.

Hi haurà una nova il·luminació, amb elements diferents com ametllers a les places de l’Església i Josep Anselm Clavé, fonts de llum en algunes rotondes o un pessebre a la façana de l’Església. El cost del lloguer de la il·luminació nadalenca, que s’encendrà el dissabte 29 de novembre, és de 30.000 euros.

Malgrat tornarà a tenir llums per a aquest Nadal. L’any passat, el cost de la instal·lació dels llums va ser d’uns 23.000 euros, dels quals gran part van ser per col·locar una petita fixació per poder penjar els llums. Enguany, s’han destinat 30.000 euros al lloguer de llums de Nadal, que seran diferents, i es col·locaran a nous indrets del poble.

L’empresa adjudicatària d’enguany, Ximenez Catalunya SLU, és també responsable de les il·luminacions nadalenques de ciutats com Barcelona, Madrid i Còrdova, entre altres. Les novetats d’enguany són la instal·lació de dos arbres ametllers a la plaça de l’Església i a la de Josep Anselm Clavé.

Es tracta de dos arbres de sis metres d’alçada amb una copa de més de quatre metres que s’il·lumina. A la plaça de l’Església també s’han penjat en un fanal dues jardineres amb ponsèties fetes de llum. També es col·locaran unes fonts de llum de quatre metres d’alçada en tres rotondes del poble. A més, a la façana de l’Església es col·locarà un pessebre.

Aquesta empresa també col·loca llums nadalencs a Travessera del Mercat, Desclapers, Mar, Ramon Turró, Carme, Fonlladosa, avinguda Mediterrània, Girona, avinguda Tarragona, Passada i Passatge de la Rectoria. També s’il·lumina com sempre el Parc Francesc Macià, la plaça de les Mines de Can Palomeres, la rotonda de Can Viader, les Peixateries Velles i l’Ajuntament.

Els llums de Nadal s’encendran el dissabte 29 de novembre a les 17.50 h i es tancaran el 6 de gener de 2015, diada de Reis, a les 22.25 h. En total estaran encesos 168 hores.