Preparatius a Malgrat per iniciar aquest dissabte la recollida de la fracció orgànica

Ajuntament de Malgrat

Ajuntament de Malgrat

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha començat a reorganitzar els contenidors de les escombraries del poble per poder començar la recollida de la fracció orgànica aquest proper dissabte 1 de novembre.

Es col·locaran contenidors de color marró per a l’orgànica i els contenidors de color verd fosc, fins ara de rebuig, passaran a ser de color gris i denominar-se fracció resta.

La recollida de matèria orgànica a Malgrat de Mar començarà dissabte. A partir d’aquesta data, els malgratencs i malgratenques hauran de separar a casa la fracció orgànica -restes de menjar, closques d’ou i marisc i marro del cafè , entre altres- i dipositar-la en el contenidor marró.

Aquests dies, s’estan repintant els contenidors soterrats. A cada àrea fins ara hi ha dos contenidors soterrats de color verd fosc (fins ara rebuig), que passaran a ser un de color marró per a l’orgànica i l’altre de color gris per a la fracció resta. En aquests contenidors grisos s’haurà de dipositar la pols d’escombrar, les burilles de cigarreta, bolquers, compreses i excrements d’animals.

Dijous i divendres està previst col·locar els contenidors de superfície de color marró a la resta de punts de recollida no soterrats. Aquests contenidors de color marró tindran una boca reductora per evitar que s’hi llencin residus que no corresponen. En aquests punts, els contenidors de color verd fosc s’aniran substituint per d’altres de color gris, un cop acabin la seva vida útil.

Fins ara, a les àrees de contenidors d’escombraries del poble n’hi ha de quatre tipus: vidre, paper-cartró, envasos i rebuig. En aquest darrer contenidor, el de rebuig, hi llencem ara fracció orgànica -restes de fruita, verdura, carn i peix, menjar cuinat, closques d’ou, marisc i fruits secs, pa, marro de cafè, restes d’infusions, taps de suro, llumins, serradures, paper de cuina i tovallons bruts i petites restes de jardineria- juntament amb residus no biodegradables com bolquers, compreses, pols d’escombrar i burilles de cigarretes. A partir d’ara, al contenidor de la fracció resta -gris als contenidors soterrats, i de moment verd fosc en els de superfície- només hi dipositarem els residus inorgànics. La matèria orgànica anirà al contenidor marró.

Amb l’inici de la recollida orgànica, es comença a fer l’adaptació per utilitzar els mateixos colors per denominar les totes fraccions de residus que fa servir l’Agència de Residus de Catalunya: verd -vidre-, blau -paper i cartró-, groc -envasos de plàstic i llaunes-, marró -orgànica- i gris -la resta de residus.