Inaugurada a Pineda de Mar la nova Biblioteca Manuel Serra i Moret

Antoni Gogué i Xavier Amor

L’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, acompanyat del president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, el director General de Cooperació de Cultural de la Generalitat, Norbert Tomàs, i diferents autoritats municipals i comarcals, ha inaugurat aquest diumenge 27 de març la nova seu de la Biblioteca Manuel Serra i Moret, adscrita a la Xarxa de Biblioteques Municipals. Durant tot el matí s’han fet visites guiades a la nova instal·lació municipal.

El nou edifici que acull la biblioteca de Pineda de Mar ha obert les portes aquest migdia per rebre els veïns i veïnes del municipi que li han volgut donar la benvinguda després de més de quatre anys d’obres. La pluja ha obligat a traslladar els parlaments a l’auditori davant diversos centenars de persones. El primer en prendre la paraula ha estat l’escriptor Eduard Punset, que convidat per l’Ajuntament de Pineda de Mar, ha estat l’encarregat de pronunciar el discurs inaugural de la nova biblioteca.

El nou edifici, projectat pels arquitectes Maurici Sadurní i Susanna Carrión, substitueix el que ocupava la biblioteca que va entrar en funcionament el 1922 a la plaça de les Mèlies. Disposa de 3.714 m2 útils, dels quals la biblioteca n’ocupa 1.806 repartits en tres nivells. A la planta baixa es troba la zona de revistes, audiovisuals i la zona infantil, mentre que a les dues altres hi ha el fons general, de referència i especialitzat. L’edifici també inclou una sala polivalent que comparteix vestíbul amb la biblioteca.

La biblioteca compta amb un fons de 27.000 documents i 155 subscripcions a diaris i revistes. Ofereix accés gratuït a Internet, zona Wi-Fi, informació i préstec. La biblioteca dóna 41 hores de servei al públic.

Per a la posada en marxa de l’equipament, que ha tingut un cost d’uns 4.729.000 euros, la Diputació de Barcelona ha aportat 484.000 euros en concepte d’ajuts a la construcció, adquisició de fons documental i audiovisual, i equipament informàtic. Pel que fa a les despeses de funcionament i manteniment de la biblioteca, la Diputació hi dedicarà cada any uns 145.000 euros.

Edició: JFG – Foto: Ajuntament de Pineda