Avui es presenta a Tordera el documental històric «Una memòria silenciada»

«Una memòria silenciada» és el títol del documental que tanca definitivament  la col•lecció «Una mirada al passat», el projecte de recuperació de la memòria històrica local promogut conjuntament per la Regidoria de Cultura i el Cercle d’Història de Tordera. «Una memòria silenciada» tracta el procés i la repercussió de la Guerra Civil a Tordera explicada a traves de la veu i de les experiències de diversos torderencs que van viure aquell període de la nostra història. La presentació del documental es farà avui 25 de març, a les 19 hores al Teatre Clavé de Tordera. 

El projecte de recuperació de la memòria històrica local «Una mirada al passat» es completarà definitivament amb la publicació del llibre que prepara el Cercle d´història «Tordera en la memòria oral. Testimonis de la 2ª República i la Guerra Civil», que es presentarà durant el mes d´abril.

Coincidint també amb la presentació del darrer documental i amb la publicació del llibre del Cercle d’història, la biblioteca de Tordera organitzarà l’exposició  «La lluita per l´oportunitat de viure. Les dones durant la Segona República, la Guerra, el Franquisme i la construcció de la democràcia». La mostra es podrà visitar del 18 d´abril al 16 de maig durant l´horari habitual de la biblioteca.

El projecte de recuperació de la memòria històrica «Una mirada al passat» es va començar a desenvolupar a mitjans de 2009. Des de llavors i fins avui, el Cercle d´Història de Tordera, la Regidoria de Cultura, l´Àrea de Serveis Personals i l´empresa Sabem.com, han treballat conjuntament en la recopilació de la informació, la consulta a l´arxiu històric, el recull d´imatges gràfiques, d´audiovisuals , entrevistes i l’edició dels reportatges.
Al mes d’octubre de 2010 es va presentar el primer reportatge «Festes, tradicions, societat», mentre que el segon, que tractava l’evolució històrica, social i econòmica «Tordera, el record d’un poble» es va presentar aquest passat mes de gener.
Els tres documentals de la col•lecció (l’últim a partir del 26 de març)  es poden comprar a les llibreries de Tordera al preu de 3 euros.

Edició: JFG – Foto: Ajuntament de Tordera