Tordera acollirà demà una carrera d’obstacles de 10 quilòmetres

Imatge d'una cursa semblant a que es farà a Tordera

Imatge d’una carrera semblant a que es farà a Tordera

Ja està tot a punt per acollir la primera edició de la Bèstia Race 2014, una carrera d’ obstacles que se celebrarà demà 1 de maig a Tordera i que compta amb el suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Tordera. La Bèstia comptarà amb la participació de més de 500 corredors vinguts d’arreu de Catalunya.

En aquesta primera edició local, la carrera comptarà amb una distància a recórrer de 10 Km i durant la qual s’hauran de superar més de 30 obstacles de diversa dificultat, com ara el pas per unes 40 tones de palla, contenidors de neumàtics, fang, xarxes de grans dimensions o 500 kg de gel. Segons l’organització, el que convertirà a La Bèstia Race en un repte especial, serà la pròpia orografia de Tordera, un marc natural per correr i que, al mateix temps, permetrà situar els obstacles en llocs tant diversos com sorprenents, com ara el passeig fluvial, el sinuós centre de la població o els espais naturals que envolten tota la zona.

La Bèstia Race està pensada perquè puguin participar corredors de tots els nivells, des dels més experimentats en aquest tipus de cursa fins als qui s’ inicien en la pràctica de l’esport o per als qui busquen passar una divertida experiència envoltats d’ amics i familiars.

La cursa tindrà lloc a les 11 del matí i el punt de sortida i d’arribada serà la zona del mercat de la fruita i aparcament dels diumenges (carretera de Fogars BV-5122). Amb tot, els participants hauran de recollir el dorsal entre les 9:00 i les 10:30 del mateix dia de la cursa (cal presentar el DNI amb el que s’hagi fet la inscripció. Amb l´entrega de dorsals es lliurarà la bossa del corredor i els tiquets del dinar).

El recorregut de la Bèstia implicarà un tall puntual de trànsit al Carrer de Puigvert entre les 11 i les 12 h, així com restringir l’accés i la sortida a l’aparcament Centre Vila durant aquesta hora.

La trentena d’obstacles que hauran de superar els participants estaran repartits entre el passeig fluvial, la llera del riu, la plaça de l’Església, el pàrquing Centre Vila i el parc Prudenci Bertrana.

Per als més petits curses «bestioles» i «mini-bèsties»

Per aquesta primera edició, la organització també ha volgut comptar amb els més petits de la família creant la Mini-Bèstia (de 9 a 12 anys) i la cursa Bestioles (de 5 a 8 anys), i d’aquesta manera atendre les demandes de molts pares corredors que volen introduir als seus fills en el món de l’esport. Per aquest motiu, de forma simultània a la cursa, es disputaran dues carreres adaptades en distància i dificultat a les possiblitats dels més petits.

La cursa de les Mini-bèsties començarà a les 11 h, mentre que les Bestioles ho faran a les 11.30 h. Totes les curses estan pensades perquè finalitzin sobre les 14 h, moment en què començarà el dinar i el lliurament de premis. L’organització ha registrat ja més de 150 inscripcions en ambdues categories infantils.